5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali başladı

Çocuk haklarının daha çok sayıda yetişkin ve çocuk tarafından bilinmesi, yaygınlaşması ve hayata geçmesi amacı ile Bursa’da düzenlenen 5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bursa Valiliği ile Nilüfer Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi, Anadolu ve Uludağ Üniversitesi Çocuk Hakları Kültür Sanat Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen festivalin açılışı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu'nda yapıldı. Açılışta 5. Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Nezih Orhon, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’na plaket verdi.

57 çocuk ve 44 yetişkin yönetmen olmak üzere toplam 101 filmin değerlendirileceği festival kapsamında, çocuk yönetmenlerden 22, yetişkin yönetmenlerden de 26 kısa film ve 2 uzun metrajlı film gösterime sunulacak. Festival kapsamında gösterime girecek filmlerden bazıları da Nazım Hikmet Kültürevi’nde izleyici ile buluşacak. Festival 1 Haziran tarihinde sona erecek.