haber

Akçalar'da sosyal yaşam canlanıyor

Nilüfer’in Akçalar Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren Akçalar Sosyal Tesisi ve Halı Saha’ya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ile birlikte tesise gelerek mahalle sakinleriyle buluştu.

 

Genç yaşlı herkesin yararlanabileceği Akçalar Sosyal Tesis ve Halı Sahası’nda müzikten spora kadar çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Akçalar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Keser ile birlikte tesisi gezen Başkan Bozbey, gitar eğitimi alan öğrenciden kursun sonunda kendisine mini bir konser vermesini istedi. Akçalar Mahallesi sakinlerinin tesis bahçesinde aileleriyle birlikte güzel vakit geçirebileceklerini de kaydeden Başkan Bozbey, “Kadınların ve erkeklerin bu alan içerisinde oturup sohbet etmelerini özledim desem yeri var. Bunu da burada gördüğüm için çok mutlu oldum. Bizler bir bütünün parçalarıyız. Onun için bu alanları hep beraber kullanmalıyız. Nasıl ki üzüntümüzü, sevincimizi beraber paylaşıyorsak bu alanları da birlikte paylaşmak zorundayız” şeklinde konuştu.

 

Çocukların özgürlüğü için

Gelecek nesillerin topluma yararlı bireyler olabilmeleri için Nilüfer Belediyesi tarafından hizmete sunulan alanın önemine vurgu yapan Bozbey, “Gençlerimizin spor yapmış olduğunu görmek, müzikle ilgili Akçalar'daki çocuklarımızın müzik eğitimini alarak ya da müzik eğitimi almak için buraya gelmeleri ve buradan alacakları müzik eğitimiyle hem iyi bir müzik dinleyicisi belki de ileride sanatçı da olabilecek gençlerimiz olacaktır. Çocuklarımızın sporla, müzikle iç içe olması onların özgür bireyler olmasını sağlayacaktır. Eğer bunu sağlayabilirsek geleceğimize güvenle bakacağımız gibi hem de geleceğimiz de aydınlık olacaktır. Özellikle ailelere çocuklarını bu alanlara getirmelerini öneriyorum” dedi.