haber

Alkışlar Nilüfer’in genç yeteneklerine

Nilüfer’de 2001 yılından bu yana devam eden Müzik Eğitim Çalışmaları, meyvelerini veriyor. Müzik Eğitim Çalışmaları’na katılan gençler Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen ‘Film Müzikleri Gecesi’ düzenledi. Çok sayıda sanatseverin katıldığı gecede Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman da genç yetenekleri dinledi. Konserde sahne alan öğrenciler, dünyaca ünlü bestecilerin filmlere hayat veren eserlerini piyanoda başarıyla seslendirdiler.


Öğrenciler piyano başında performanslarını sergilerken, öğretmenleri de keman, davul, yan flüt gibi enstrümanlarla onlara eşlik etti. Jhon Williams, Clint Mansel, Monty Norman, Goran Bregoviç, Melih Kibar gibi usta bestecilerin, hafızalara kazınan filmlere mal olmuş eserlerinin seslendirildiği gecede aileler de çocuklarının heyecanına ortak oldu. Gecede Goran Bregoviç’in Tıme Of The Gypsıes’i eserinin düzenlemesini yapan Kerem İnak, piyanoyla çalınan esere kemanıyla eşlik etti. Genç yetenek performansıyla büyük alkış aldı.

 

Erman: Barışın çocukları umut veriyor

 

İzleyenlerin müzik ziyafeti yaşadığı konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman öğrenci ve eğitmeleri kutlayarak çiçek verdi. Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır sanat adına örnek çalışmalara imza attıklarını kaydeden Bukle Erman, “Nilüfer’in çocukları, gençleri sanatla, sporla, bilimle büyüyor. Barışın çocukları pırıl pırıl ışıldayarak bizlere de geleceğe dair umut veriyor. Barışın çocuklarının böyle parıldayarak ışıldamasına emeği geçenlere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür ediyorum. Yavrularımızın eline yüreğine sağlık” dedi.  

 

Müzik Eğitim Çalışmaları Genel Koordinatörü Harun Fatih Güler de 2001 yılında başlayan Müzik Eğitim Çalışmaları’nın sadece Nilüferliler’in değil, tüm Bursalıların müzik yaşamına katkı sunduğunu belirtti. Güler, Nilüfer’de herkesin sanatın herhangi bir dalıyla uğraşması için yoğun çaba gösteren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e de desteklerinden dolayı teşekkür etti.