haber

Almanya’dan Nilüfer’e övgü

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Almanya’nın Hanau Belediyesi’nin Müzik Direktörü ve Haus der Musik Genel Müdürü Michael Schnadt,  Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten önce Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanat alanındaki çalışmalarını yerinde inceleyen Michael Schnadt izlenimlerini Başkan Bozbey ile paylaştı. Michael Schnadt, “Nilüfer Belediyesi kültür ve sanata büyük destek veriyor. Nilüfer’de, müzik gruplarının yanında tiyatro ekibi de var. Nilüfer Belediyesi kültür sanat alanında olabilecek tüm donanıma sahip” dedi. Gölyazı Kültürevi’nin akustiğine hayran kaldığını belirten Schnadt, “Nilüfer Avrupa standartlarının üzerinde bir kent. Her türlü imkâna sahip. Kültür-sanat etkinliklerinin büyük kısmının ücretsiz olması çok güzel. Böyle bir uygulama Almanya’da yok” ifadelerini kullandı.

 

Hanau ile ortak projeler

2015 ve 2016 yılında ortak projelere imza atabileceklerini belirten Schnadt, “Nilüfer ve Hanau’daki müzik öğretmenleri ve öğrencilerden oluşan bir grupla Hanau Meydanı’nda konser verebiliriz. Aynı şekilde Nilüfer’de de Nilüfer-Hanau dostluk müzikali gerçekleştirebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Hanau ile kültürel ve sosyal alanlarda ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirten Başkan Bozbey de, “Kültürel etkinlikler ana hedeflerimiz içinde olduğu için büyük önem veriyoruz. Ortak projeler geliştirme noktasında üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.