haber

Altın madalya sevincini Başkan Bozbey ile paylaştılar

Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleşen Grand Prix of Nations Berlin 2017 Festivali’nde folklorik kategoride altın madalya alan Nilüfer Çoksesli Korosu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek başarısını paylaştı. Kazandıkları altın madalyayı temsil eden belgeyi Başkan Mustafa Bozbey’e veren Nilüfer Çoksesli Korosu Şefi Zeynep Göknur Yıldız, festivalde başarıya giden süreci de anlattı.


Festivalin yanı sıra dört gün boyunca davet edildikleri farklı mekanlarda konser verdiklerini kaydeden Şef Göknur Yıldız, “Ayrıca dünyanın en güzel konser salonlarından biri olan  Berlin Filarmoni Kammermusiksaal Salonu’nda şarkı söyleme fırsatı bulduk. Berlin Filarmoni Kammermusiksaal Salonu, en iyi toplulukların çaldığı salon. Müzisyen olarak bu bizim için çok büyük bir şerefti. Bizim renkli ve çalışkan bir koro olduğumuzu daha önceki yarışmalardan bildikleri için Berlin Radyo Korosu’nun da yer aldığı açılış konserine ve finale davet ettiler. Açılış ve kapanış konserlerinde dakikalarca ayakta alkışlandık. Berlin Büyükelçiliği Başmüsteşarı Nuray Bey de ülkemizi çok güzel temsil ettiğimizi belirterek bizi makamında ağırladı” dedi.


Berlin’de Türk rüzgarı estirdiklerini kaydeden Şef Zeynep Göknur Yıldız, “Diğer ülkeler, bizden eserlerimizi istediler. Sayenizde yeni nesil olarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettik. Bu gerçekten çok büyük bir hizmet. Bir müzisyen olarak biz bu güzellikleri yaşayabiliyorsak, arkamızda sizin gibi bir desteğimiz olduğu içindir. Bu tek taraflı olacak bir şey değil. Biz, burada istediğimiz kadar güzel şarkı söyleyelim, kendimizi orada ifade edebilecek bir desteğimiz olmadığı sürece bunu sadece biz ve çevremizdekiler duyar. Sizin desteğiniz sayesinde bunu evrensel boyuta taşıdık ve diğer ülkeler de Türkiye’nin en az onlar kadar bu işi yapabileceğimizi gördü” dedi.


Nilüfer Çoksesli Korosu’nu başarısından dolayı kutlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Gittiğiniz ulusal ve uluslararası yarışmalardan yüzümüzü güldürerek dönüyorsunuz. Türkiye’nin tanıtılması açısından çok önemli. Ülkemizde son zamanlarda yaşanan bunca badireye rağmen, imaj açısından da ‘böyle bir şey de var’ denilen bir nokta aslında. Neticede azınlık da olsa ‘Böyle bir müzik, olgu ve çalışma da var’ dediniz. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Şef Zeynep Göknur Yıldız ve tüm koristleri tek tek kutladı ve hediyeler verdi.