haber

Altınokta Körler Derneği Kadın Meclisi Nilüfer’de toplandı

Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi üyeleri Nilüfer’de bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle iki gün süren programda Kadın Meclisi’nin Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilirken, seminer ve atölye çalışmaları da düzenlendi.

 

Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na, Türkiye’nin birçok ilinden toplam 50 görme engelli kadın ve refakatçi katıldı. Geçmiş dönem faaliyet raporlarının görüşüldüğü toplantıda, kadınların eğitim ihtiyaçları, şubeler, genel merkez ve federasyon örgütlenmesinde kadınların durumu da ele alındı. Toplantıda ayrıca, alınacak olan kararlaroylamaya sunulurken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapılacak olan basın açıklaması metninde ortaklaşma yönünde karar alındı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlenen organizasyona büyük destek verdiğini belirten Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi Başkanı Şule Sepin, “Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey çok duyarlı biri verdiği büyük desteklerden dolayı kendisine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Altınokta Körler Derneği Genel Merkezi Kadın Meclisi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü erken karşıladıklarını belirten Sepin, “Bizler sadece görme engellilikten kaynaklanan sorunlara değil, diğer tüm sorunlara da duyarlı olmaya çalışıyoruz. 8 Mart’ta sadece engelli kadınlar değil, tüm kadınlar için umarım daha güzel gelişmeler olur. Pes etmemek, mücadele etmek gerekiyor. Öldürülen kadınların sayısı gittikçe artıyor. Aile içi şiddet, boşanmalara indirgenerek basitleştiriliyor. Bunların ortadan kalkması lazım. Biz de daha güzel, kadınların başarı elde ettikleri haberleri sizlerle paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Genel Kurul sonrası katılımcılara bir çok konuda seminerler düzenlendi. Altınokta Körler Derneği Üyesi olan Psikolojik Danışman Figen Ay tarafından ‘Engelli Kadın ve Toplumsal İletişim’, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev çalışanlarından Psikolog Zeynep Torgay, Eğitmen Neşe Bakcan ve Merve Erbek’in konuşmacı olarak katıldığı, bağımsız hareket ve beyaz bastonun önemini anlatan ‘Neden Beyaz Baston?’ isimli seminer verildi.

 

Nilüfer Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nden Sosyolog Gülbiz Alkan ve Psikolog Ummahan Yıldız da ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi verdiler. Kadın Dayanışma Merkezi çalışanları koordinatörlüğünde şiddet konulu atölye çalışmaları da düzenlendi.

 

Kadınlar Günü’nü erken karşıladılar

 

Dernek üyeleri, programın ikinci gününde, Nilüfer Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği  halk koşusu ve diğer etkinliklere katılarak, gönüllerince eğlendi.