haber

Altınşehir’e modern Mahalle İletişim Merkezi

Mahalle halkının katılımıyla gerçekleşen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil ve Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, BESOB Başkanı Arif Tak, Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Boyoğlu ile çok sayıda mahalle muhtarı da yer aldı.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törendeki konuşmasına Türkiye genelinde son dönemde giderek artan terör olaylarına dikkat çekerek başladı.

 

“Terörü lanetliyoruz”

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen Başkan Bozbey, terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi. Terör olayları ile herkesi eve kapatan bir anlayışın ortaya konulmaya çalışıldığını söyleyen Bozbey şöyle konuştu: “İç barışı bozarak bizi sindirerek, bizleri evimizden çıkmayacak hale getirmeye heveslenenlere, destek olanlara lanet olsun. Biz hem bu ortamda açılış yapacağız hem de farklı etkinliklere imza atmaya devam edeceğiz. ‘İnadına barış, inadına yaşam’ diyoruz. Birilerinin desteklediği terörü lanetliyoruz. “

 

İnsan odaklı hizmet

Bu acılı günlerde ülkede farklı ve güzel şeyler de olduğunu belirten Başkan Bozbey “O güzel şeylerin olduğu yerlerden biri de Nilüfer. Nilüfer’de her gün değişik projelere değişik etkinliklere insan odaklı çalışmalara imza atan bir ekibiz” dedi.

 

Nilüfer’de 17 yıldır hep insan odaklı hizmet ettiklerine ifade eden Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Bizler 1999’da başlamış olduğumuz  ‘önce insan’ diyen çalışma anlayışımızı artırarak devam ettiriyoruz. Onlardan bir tanesi Mahalle Komiteleri. 2009’da oluşturmaya başladığımız Mahalle Komiteleri’nin çalışmaları 2015 yılında hızlandı. Bizler de Mahalle İletişim Merkezleri ile Mahalle Komiteleri’nin çalışma alanlarını oluşturuyoruz. Aynı zamanda da Mahalle Komitelerini’nin Başkanı olan muhtarlarımıza bu binalarda daha iyi çalışma ortamı sağlıyoruz. Muhtarlarımızın liderliğinde sürdürülen bu proje, Türkiye’ye de örnek oluyor.”

 

Altınşehir’de yeşil alanlar artacak

Başkan Bozbey,  konuşmasını sürdürürken bir grup mahalleli döviz açıp, sloganlarla park taleplerini dile getirdi. Başkan Bozbey de konuşmasını yarıda keserek vatandaşların taleplerini dinledi. Park alanlarının betonlaştırılmaması yönünde slogan atan grup taleplerini ifade etti. Başkan Bozbey de vatandaşların demokratik biçimde tepkilerini dile getirdiklerini belirterek, iddialara yanıt verdi. Ancak protestocu grup, konuşmasını keserek kendilerini dinleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in park alanları ile ilgili yanıtını dinlemeden tören alanından ayrıldı.

 

Başkan Mustafa Bozbey ise iddiaların aksine mahallenin betonlaşmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Bozbey, “1 metrekare dahi yeşil alan tahrip edilmiş değildir. Tam tersine o bölgede yeşil alan artırılmıştır. Karşı durmak herkesin hakkıdır ama gerçekleri paylaşmak, bunu kamuoyu ile birlikte tartışmak en güzelidir.  Orada Büyükşehir Belediye yapılan plan değişikliğiyle yeşil alanı kaybetmek yerine tam tersine yeşil alan kazandırılmıştır. Sadece yeşil alanın yeri değişti. Arkadaşlarımız eğer demokrasiye inanıyorlarsa demokratik kurallar içinde tartışmayı da benimsemeliler. Önce sözü onlara bıraktım, protestolarını dile getirdiler. Demokratik haklarını kullandıklarına inanıyorum ama beni de dinleselerdi daha iyi olurdu, ben bunu insan onuruna yakıştıramıyorum açıkçası” diye konuştu.

 

Altınşehir Mahallesi’nde yüzme havuzu ve yeşil alanlarla ilgili çalışmalar yapacaklarını belirten Başkan Bozbey, “Bu bölgemizde hem spor projeleri hem de yüzme havuzuyla ilgili projeler ardı ardına gelecek.  2017 yılında planladığımız havuzumuz stratejik planımıza göre o yıl başlamış olacak. Nilüfer’i biz squash merkezi yapmayı planlıyoruz. Squash ile ilgili burada çok güzel bir projemiz var.  Örnek olacak bir proje” diye konuştu.

 

Türkiye’ye örnek proje

Törene katılan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Nilüfer Belediyesi’nin örnek projelerinin Bursa’nın diğer ilçelerine de yayılması gerektiğini ifade etti.

 

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da  “Mahalle İletişim Merkezi, mahalle komitelerimizin, kadın derneklerinin ve sivil toplum kuruluşlarının gönüllü çalışmalarına olanak sağlayan müthiş bir tesis” diyerek Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

 

Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Boyoğlu da Mahalle İletişim Merkezi’nin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek  “Bu binada mahallemizin çok önemli toplantılarına imza atılacaktır. Böyle modern bir binanın olması, daha iyi bir iletişim sağlama noktasında da fayda sağlayacaktır” dedi.

 

 Vatandaşa kolaylık

Nilüfer Belediyesi’nin açılışını gerçekleştirdiği Altınşehir Mahalle İletişim Merkezi vatandaşların belediye ile ilgili işlerini daha da kolaylaştıracak.  Vatandaşlar bazı işlemler için Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gitmeden Mahalle İletişim Merkezi’ndeki belediye personeli aracılığıyla çözüm bulabilecek.

 

Mahalle Muhtarlığı’nın yer aldığı Altınşehir Mahalle İletişim Merkezi’nde ayrıca Mahalle Komitesi’nin sorunlarını çağdaş bir ortamda ele alacağı, tartışacağı bir toplantı salonu da bulunuyor.