haber

Altınşehir sakinleri çevre kirliliğini protesto etti

Özlüce Pazaryeri’nde toplanan mahalle sakinleri tesisin koku yoluyla zehirli gaz yaydığını ve insan sağlığının büyük zarar gördüğünü söyleyerek BUSKİ'ye tepki gösterdiler.Topluluk  Özlüce Pazaryeri’nden "Mahalleli geliyor, temiz hava istiyor", "Susma sustukça koku sana gelecek" sloganlarıyla tesise doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin de destek verdi.


Tesis önünde mahalle komiteleri adına Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Boyoğlu açıklama yaptı. Yıllardır arıtma ünitesi istediklerini söyleyen Boyoğlu, ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti. Boyoğlu şöyle dedi: "Tesisten çıkan kokular ara ara ve rüzgarın estiği yönlere göre etrafa yayılmakta, ani etkileriyle yaşamı zehir etmektedir. Çok büyük bedellerle konut sahibi olan bölge sakinleri çaresiz kapı ve pencere açmadan zindanda yaşar gibi yaşamaktadırlar. Bu tarz yaşamanın bedelini ödeyen insanların doğal olarak ilk tepkileri BUSKİ yerine muhtarlara ve ilçe belediyelere yansımaktadır."

Boyoğlu, iki gün önce arıtma ünitesi  yapılacağı yönünde söz aldığını kaydederek konunun takipçisi olacaklarını söyledi.