haber

Amerikalı öğrenciler Bozbey’i ziyaret etti

Ankara Üniversitesi TÖMER’in ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri eğitim programı kapsamında Türkçe öğrenmek ve Türk kültürünü yakından tanımak için Bursa’da eğitim gören Amerikalı öğrenciler Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozey’i ziyaret etti.

 

Amerika’daki öğrencilerin Türkçeyi öğrenmelerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bozbey, “Amerika’daki öğrencilerin bu dile ilgi göstermesi, Türkçeyi öğrenmesi bizleri mutlu etti. Anadilinize sahip çıkmak zorundasınız. Kentimizi, kültürümüzü, mutfağımızı tanıyacaksınız ama en önemlisi dilimizi öğreneceksiniz. İleride sizler belki de ülkeniz yöneticileri olacaksınız. Belirli konularda çok iyi noktalarda olacaksınız. O konuma geldiğinizde de sanıyorum ülkemizle daha iyi ilişkiler kuracaksınız. Burada yeni dostluklar, yeni arkadaşlıklar kuruyorsunuz. Böylece bu dostluklar ülkeleri birbirine daha fazla yakınlaştıracaktır. Daha iyi anlaşma ortamı olacaktır ve dünyadaki barış da böylece tesis edilmiş olacaktır. Bu projenin bana göre en önemli tarafı dünya barışına da hizmet etmesidir,” dedi.

 

Öğrencilerin ilk defa bu kadar kapsamlı bir şekilde ziyaret programı gerçekleştirdiğini belirten Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi  CLS Koordinatörü Mesut Ege Demirtaş da Amerika’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerin sekiz hafta boyunca önceden belirlenen Türk ailelerinde kaldıklarını belirterek, Türk kültürüne ait yemek eğitim programları ve teorik uygulamalı çini eğitimleri düzenlediklerini söyledi.

 

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerini anlattı.