haber

Anadolu Arasta’sında tavla turnuvası

Anadolu Arastası’nın Balat Mahallesi’ndeki şantiye ve yönetim birimi binasında gerçekleştirilen turnuvada renkli görüntüler vardı. Anadolu'nun binlerce yıllık geleneklerini ve kültürel dokusunu yaşatmayı, hemşehri dernekleri arasında iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen projenin sosyal faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen tavla turnuvasında dernek üyeleri dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.  
 
Turnuvanın açılışında konuşan Anadolu Arastası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müdürü İsmail Tiftik, “Anadolu Arastası ruhuna uygun olarak bu turnuva da hemşehri dernekleri arasındaki dayanışma duygularını ve karşılıklı ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Doğusu ve batısı ile birbirinden farklı onlarca kültürün aslında Anadolu’nun zenginliği olduğunu ve bu zengin kültürün bir bütünken değerli olduğunu hepimizin fark etmesi gerekiyor,” diye konuştu.

Çekişmeli oyunlara sahne olan turnuva sonunda ise Abhaz Kültür Derneği adına turnuvaya katılan Cengiz Koç birinci oldu. Koç’a ödülünü Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Adil Kayaoğlu verdi. Bursa Çanakkaleliler Derneği adına turnuvaya katılan Abdullah Saat ikinci olurken, Nilüfer Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nden Ece Tamer üçüncü, Bursa Birleşik Kafkas Derneği’nden Şemsi Karaaslan ise dördüncü oldu.

Turnuvaya katılanları kutlayan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem ise organizasyonun geleneksel hale gelmesi için Nilüfer Belediyesi’nin desteğinin süreceğini kaydetti.