haber

Anadolu Arastası’na Kastamonu çıkarması

Anadolu Arastası projesinin kültürleri bir araya getireceğini ifade eden Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Kartal, “Bu projeyle bir kültür mozaiği yaratacağız. Türkiye’deki bütün yöre insanı ve Kafkaslar’dan Balkanlar’a kültürler burada buluşacak. Türkiye’ye örnek olacak bu projede Nilüfer Belediyesi olarak derneklere elimizden geldiği kadar destek olacağız. Bu projeyle kent ve dernek üyelerini bir araya getireceğiz. Bu projeyle kültürel dayanışma güçlenirken, derneklerimize gelir de sağlayacağız” dedi.

 

Proje hakkında teknik bilgiler de veren Kartal, “130 bin metrekare alanda uygulanacak projenin hayata geçirilmesi için Nilüfer Belediyesi kooperatif kurulmasında derneklere öncülük etti. Bundan sonra da kooperatif üyesi olan derneklerimize yol göstermeye, destek olmaya devam edeceğiz. Proje için kaynak ayırdık ama daha önce tamamlanması için kaynak arayışlarımız da devam ediyor. Projeyi 2 yıl içinde tamamlayıp Türkiye'yi kucaklayacak olan Anadolu Arastası'nı Bursa'ya kazandırmak istiyoruz. Burada her ilin mimarisine göre evler tasarlanacak. Sosyal donatı alanlarıyla birlikte bölge tam bir cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu. 

 

Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek bir projeye imza attığını belirten Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, kültürel kaynaşmanın sağlanacağı Anadolu Arastası için üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi. 

 

Bursa Kastamonulular Derneği Başkanı ve Anadolu Arastası Koordinatörü İsmail Tiftik de proje hakkında detaylı bilgi vererek, Kastamonulular’dan projeye sahip çıkmaları için destek istedi.