haber

“Anadolu’dan Anzaklar’a” barış türküleri Nilüfer’de yankılandı

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılında unutulmaz bir konsere imza attı. Çağatay Akyol ve Ferhat Erdem’den oluşan Arpanatolia müzik grubu ve Ankara Filarmoni Orkestrası seslendirdiği barış türküleri ile müzikseverlere çok özel bir konser verdi.

Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Türküleri kendilerine özgü bir müzik diliyle yorumlayan Arpanatolia grubuna Şef Dağhan Doğu yönetimindeki Ankara Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Anadolu’da binlerce yıldan beri kullanılmakta olan arp, cura, sipsi, lir ile keman, viyola, kontrbas, obua gibi enstrümanlarla Anadolu’nun sevinçleri, hüzünleri ve güzellikleri dile getirildi. Karadeniz’den Çanakkale’ye, Bursa’dan Gaziantep’e Türkiye’nin dört bir yanında ezgilerle Anzak müziklerinin buluştuğu konser, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. İzleyenlerin dakikalarca ayakta alkışladığı konser sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Arpanatolia grubunu ve Ankara Filarmoni Orkestrası’nı performanslarından dolayı kutlayarak çiçek verdi.