haber

Aslı Tohumcu’yla edebiyat üzerine


Dikkat çekici bir anlatıma sahip yazar önce ortaokul öğrencileriyle Nilüfer Nikah Dairesi’nde ve Çocuk Kütüphanesi'nde bir araya geldi.  
Vahide Aktuğ Ortaokulu, Ahmet Uyar Ortaokulu, Karamehmet Ortaokulu, Sadettin Türkün Ortaokulu, Fethiye Ortaokulu, Özel Melike Pınar Ortaokulu, Çalı Ortaokulu, Abdurrahman Vardar Ortaokulu ve Ürünlü Ortaokulu’ndan toplam 346 öğrencinin katıldığı etkinlikte, öğrencilere önceden dağıtılmış olan “Bolbadim Günlükleri 1” serisinin "Kötülüklere Yer Yok" kitabı tartışıldı. Korku-cesaret, iyilik-kötülük kavramları ve bu kavramlara edebiyatın etkisi üzerinden çocukların da aktif katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Yazar olma serüveni hakkında soruları da yanıtlayan Aslı Tohumcu, daha sonra imza standında çocuklara kitaplarını imzaladı.   
Aslı Tohumcu aynı gün saat: 19.00’da Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi'nde  yetişkin okurlarıyla buluştu. Söyleşiden önce yazarın “Abis” kitabında yer alan "Yemezler" öyküsünü "Nilüfer Sokak Oyuncuları" tiyatro topluluğu okuma tiyatrosu yolu ile canlandırdı. Toplumda özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik şiddeti görünür kılma çabasının yazar olma yolculuğunda önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Aslı Tohumcu, yeni romanının 1940’lı yıllardaki Bursa’nın Kiremitçi Mahallesi’nde geçeceğini açıkladı. Okurlarının sorularını içtenlikle yanıtlayan yazar söyleşi sonrası kitaplarını da imzaladı.