haber

Ateş ve Erzincan’dan türkü ziyafeti

Nilüfer Belediyesi’nin her ay düzenlediği Nida Ateş ile Telden Dilden Gönülden programında Türk halk müziğinin değerli isimleri, Bursalı sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Programın bu ayki konuğu halk müziğinin usta isimlerinden Erdal Erzincan’dı. Erdal Erzincan, Nida Ateş ile birlikte Nazım Hikmet Kültürevi’nde müzik tutkunlarına türkü ziyafeti yaşattı.

 

Türk halk müziği sevdalılarının yoğun ilgi gösterdiği konserde Nida Ateş ve konuk sanatçı Erdal Erzincan, Anadolu’nun tüm yörelerinden sevilen parçaları birlikte seslendirdi. Konserde büyük usta Aşık Veysel’in eserlerine de geniş yer verildi. Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirten halk müziği sanatçısı Nida Ateş, “Bir arada olabilmek, hayli çetin bir iş gibi görülüyor artık. O yüzden buraya gelme zahmetinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Ayrıca içinde bulunduğumuz dönem Aşık Veysel’in ölüm yıldönümü. Aşık Veysel Anadolu müziğinin 20. yüzyıldaki çok önemli temsilcisi ve bize büyük miraslar, öğütler ve geleneğin teminini sağlayacak bir adım bıraktı” şeklinde konuştu.

 

Konserde bağlama sanatçısı Erdal Erzincan, kendi repertuarından eserler de seslendirerek katılımcılara müzik ziyafeti sundu. İzleyicilerden büyük alkış alan konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Meral Altuntaş sanatçılara Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına teşekkür ederek çiçek verdi.