haber

Atölyede öğrendiklerini beyaz perdeye taşıdılar

Nilüfer Belediyesi’nin, çocukların farklı alanlardaki yeteneklerini keşfetmek amacıyla hayata geçirdiği Haydi Çocuklar Film Çekmeye Atölyesi meyvelerini verdi.

Atölyeye katılarak önce eğitim alan ardından da film çeken çocuklar, çektikleri filmleri izleyicinin beğenisine sundu. Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilen film gösterimine, atölyeye katılan Badırga, Gölyazı, Akçalar ve Gökçe mahallelerinden ilk ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda aile de katıldı.

Kendi çektikleri filmleri izlemeye gelen öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken aileleri de miniklerin sevinçlerine ortak oldu. Eğitmenliğini Nilüfer Belediyesi’nden Meltem Öztürk’ün yaptığı atölyelerde 3 gün boyunca film eğitimi alan öğrencilerin çektikleri filmler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konak Kültürevi’nde iki seans halinde düzenlenen film gösterimine katılan çocuklar Gölyazı, Badırga, Akçalar ve Gökçe mahallelerinde çekilen kısa filmleri izledikten sonra, Minyonlar adlı çocuk filmiyle kahkahalara boğuldu.Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen film gösteriminin sonunda çocuklar kitap ve dondurma ile ödüllendirildi.