Atölyede öğrendiklerini Gölyazı’da uyguladılar

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal’ etkinlikleri birçok alanda farklı çalışmalarla devam ediyor. Usta kalem Yaşar Kemal’in röportajcı yönünü gençlere anlatmak ve röportaj tekniklerini öğretmek amacıyla Celal Başlangıç eğitmenliğinde açılan Röportaj Atölyesi’ne katılan öğrenciler, Gölyazı’ya giderek uygulama yaptı.

Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi’nde teorik eğitim alan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Özlüce Anadolu Lisesi ve Hüseyin Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden 20 öğrenci, gün boyunca hem Gölyazı’yı gezdi hem de Gölyazı sakinleriyle röportaj gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi tarafından kendilerine armağan edilen ses kayıt cihazlarıyla Gölyazı’nın tarihi, turizmi, geçmiş ve günümüzdeki yaşamı hakkında vatandaşlara sorular soran öğrenciler, atölyede öğrendiklerini uygulama şansı buldular.

Öğrencilerin yaptığı röportajlar, Nilüfer Belediyesi tarafından kitap haline getirilecek.