haber

Avni Yamaner’in eserleri sanatseverlerle buluştu

Resim çalışmalarına Bursa’da devam eden ressam ve emekli akademisyen Avni Yamaner’in eserleri Nilüfer’de sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Sanatçının, Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki kişisel resim sergisine ilgi yoğundu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in açılışını gerçekleştirdiği sergide, sanatçın 1978 yılından bu yana üzerinde çalıştığı kavramsal sanat çalışmalarına ait örnekler de bulunuyor. 

ESERLERİNİ NİLÜFER BELEDİYESİ’NE BAĞIŞLADI
Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem “Avni Yamaner, bu toprakların yetiştirdiği ve Bursa’da yaşadığı için onur duyduğumuz önemli bir sanatçı. Bu eserleri bizlerle paylaştığı için çok teşekkür ederiz. Yaklaşık 20 kavramsal içerikli çalışmasını belediyemize bağışlayan sanatçının eserleri bundan sonra bizlere emanet. Onları sonsuza kadar korumak görevimiz. Yeni eserleri için kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.
Sanata ve sanatçıya verdiği değer için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Yamaner de  “Biz Nilüfer Belediyesi’ni yıllardır tanıyoruz. Hem dünya görüşü hem de sanatçıya verdiği desteği saygıyla karşılıyorum. Bütün belediyelerin de örnek alması gerekiyor. Umarım her şey güzel olacak” dedi.

“KENDİMLE YARIŞIYORUM”

Sanat yaşamı, çalışmaları ve Türkiye’deki resim eğitimi hakkında soruları da yanıtlayan Yamaner, “Kendimle yarış halindeyim, kendi sınırlarımı zorluyorum, en son kavramsal çalışmalarımdan oluşan sergimi 2007 yılında Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde açmıştım. Resmin milliyeti olduğuna inanmıyorum ancak Türk resmi ve eğitimi denildiği zaman önce eğitim kurumlarına bakmak lazım. Resim öğrencilerinin kaliteli eğitim alması gerekiyor. Müze ve sergi gezmeleri gerekiyor. Bizim dönemimizde öğrenciler böyle yetişirdi. 12 Eylül’den sonra çok üniversite açıldı ancak akademik kadro yeterli olmadı” dedi.