haber

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Nilüfer’de etkinlikler düzenlendi

Nilüfer Belediyesi, bu yıl “Gelecek Enerjini Koru” sloganıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda çok sayıda etkinlik düzenleyerek bu konuda kentte yaşayanlarda farkındalık oluşturdu.

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun, herkesi 2023 yılında kentsel ulaşım yöntemleriyle şehirleri keşfetmeye ve bu şehirlerin gelecekteki enerjisini korumaya çağırdığı “Avrupa Hareketlilik Haftası”nda Nilüfer Belediyesi de çok sayıda etkinlik düzenledi.
2023 yılında 43 ülkeden 2667 kentin katıldığı, Türkiye’den de 630 belediyenin yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Nilüfer Belediyesi de 16-22 Eylül tarihleri arasında İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliği ile Nilüfer’de vatandaşların fosil yakıtlı araçlara alternatif ulaşım araçlarını teşvik etmek ve hareketliliği artırmak için etkinlikler gerçekleştirdi. Nilüfer Kent Konseyi’nin düzenlediği Bisiklet Akademisi, Görükle Spor Parkı Tırmanma Duvarı’ndaki Lider Tırmanma Yarışması, 15. Geleneksel Tophane-Nilüfer-Mudanya Bisiklet Turu bu etkinliklerden bazıları.
Nilüfer Belediyesi ayrıca Otomobilsiz Yaşam Günü etkinlikleri kapsamında da Görükle Spor Parkı önünü trafiğe kapatarak caddeyi bisikletliler, patenliler ve kaykaycılara bıraktı. Bisiklet, paten ve kaykaylarını alanlar da otomobilsiz alanda keyiflerince etkinlik yaptı. Alanda ayrıca Longboard kaykay deneyimleme için Scops, elektrikli bisiklet deneyimleme için Tripy yerini aldı. Katılımcılar farklı araçları kullanmak ve öğretmek için birbirlerine destek olurken, trafiğe kapanan caddenin tadını çıkaranlara DJ Uğur Başaran eşlik etti. Patenciler kendilerine tahsis edilen kortlarda da günün keyfini doyasıya çıkardı. Nilüfer Belediyesi, vatandaşlara yönelik etkinliklerin yanı sıra Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında personeline yönelik Birimler Arası Voleybol Turnuvası’nı da organize ediyor.