Aysever Nâzım’ın hayatını müzikli gösteriyle anlattı

Nilüfer Belediyesi, Nâzım Hikmet’in doğumunun 115’inci yılında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Televizyon programcısı Enver Aysever’in kaleme aldığı ve Melda Gür ile birlikte sahnelediği “Memleket’in Nâzım Hikmet” müzikli gösterisi, Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi. Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği müzikli gösteride Enver Aysever, Nâzım Hikmet’in şiir hayatına başladığı günden, Bursa Cezaevi’ndeki günlerine ve Moskova’da hayata veda etmesine kadar olan süreci kendi üslubuyla seyirciye aktardı.

Tiyatro sanatçısı Melda Gür de Nâzım Hikmet’in sevgililerinin gözünden, yaşadığı aşkları ve Nâzım’ın memleket sevdasını büyük bir ustalıkla aktardı. Enver Aysever’in canlı belgesel niteliğindeki müzikli gösterisinde Özge Metin de seslendirdiği eserlerle geceye anlam kattı. Nâzım Hikmet’in yaşam hikâyesinin konu alındığı gösterinin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in selamını ileterek Enver Aysever ve ekibini performanslarından dolayı kutladı.