haber

Badırgalı çocuklardan Bozbey’e çevre sözü

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey haftanın 4 gününde Halk Evi’nde vatandaşlarla görüşürken, cuma günleri de her hafta farklı bir mahalleye giderek halkla bir araya geliyor, mahallenin sorunlarını yerinde görüyor. Başkan Bozbey bu defa tarımın artık neredeyse bitme noktasına geldiği sanayileşmenin giderek arttığı Badırga Mahallesi’ndeydi.

 

Başkan Bozbey gün boyu karavanında mahalle sakinleri ile görüştü, günlük çalışmalarını burada ekibiyle birlikte sürdürdü.

 

Mahalle Muhtarı Cevabi Yıldız da, Başkan Mustafa Bozbey’e mahallenin sorunlarından bahsetti. Yıldız, Başkan Bozbey’e, mahallede artan sanayileşmenin tarım alanlarını yok ettiğini belirtti. Bin 693 hektar alana sahip Badırga Mahallesi’nde 180 hektarlık alanda Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin, 210 hektarlık alanda da Tekstil Boyahaneleri OSB’nin (TOSAB) yer aldığını belirten Muhtar Yıldız, kurulması planlanan Batı Organize Sanayi için de Badırga’dan yer ayrılacağını söyledi ve şöyle devam etti:  “Mahallemizin tarım alanları giderek yok oluyor. Tek geçim kaynağımız hayvancılık” dedi.

 

Başkan Bozbey de özellikle kırsal mahallelerde kalkınmanın tarımla olabileceğine dikkat çekti. Bozbey, bu mahallelerde tarımın canlanması için belediye olarak çok sayıda çalışma yaptıklarını ve bu konuda desteklerini sürdüreceklerini de belirtti.

 

Çevreci çocuklardan ziyaret…

Başkan Bozbey’in Badırga Mahallesi’ne taşıdığı makamını çevreci çocuklar da ziyaret etti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gün boyu mahallede gezerek çevreye atılan atıkları toplayan minikler ellerinde “Dünyayı hor gören geleceği zor görür” “Dönüşüm muhteşem olacak” yazılı pankartlarla Başkan Bozbey’i ziyaret etti.

 

Çocukları, çevreye karşı gösterdikleri duyarlılık konusunda kutlayan Başkan Bozbey, “Çevre bilincini her zaman korumalarını ve doğaya karşı sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi. Bozbey, çevreye sahip çıkacakları sözünü veren çocuklara kitap armağan etti.

 

Başkan Bozbey, Badırga Mahallesi’ni de gezerek sorunları yerinde gördü ve mahalle sakinleri ile de sohbet etti.