Nilüfer Belediyesi, Balat Mahallesi’ne bölgenin pek çok ihtiyacını karşılayacak bir hizmet binası kazandırdı.

 

Nilüfer Belediyesi, ilçenin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Balat Mahallesi’ndeki pek çok ihtiyacı aynı anda karşılayacak ek hizmet binasını hizmete açtı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, CHP eski Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Bursa İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verileceği bir aile sağlığı merkezine ihtiyaç duyulan bölgede, hayırsever desteğiyle bu ihtiyacı karşılamak üzere kolları sıvayan Nilüfer Belediyesi, bölgeye; Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yanısıra; muhtarlık-mahalle iletişim merkezi, Balat Mahalle Komitesi ile Ahmet Yesevi ve Balat Kadın Derneği’nin faaliyet göstereceği mekanlar kazandırdı.

Nilüfer Belediyesi’ne ait yaklaşık bin metrekarelik arsa üzerine yan yana 2 bina şeklinde projelendirilen ek hizmet binasının açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, pandemi sürecinde halk sağlığının her şeyden öncelikli olduğunu vurgulayarak, “Bölgede bir aile sağlığı merkezine ihtiyaç vardı. Biz de tıpkı Demirci’de yaptığımız gibi belediyemize ait arsa üzerine hayırsever desteğiyle bir aile sağlığı merkezi kazandırmak üzere yola çıktık. Bölgeye yaklaşık 500 metrekare alana sahip ve 6 doktorun hizmet verebileceği kapasitede bir aile sağlığı merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazandırdık. Sağlık Müdürlüğü de gerekli atamaları yaparak burada sağlık hizmeti vermeye başladı. Aynı şekilde Kızılcıklı ve İhsaniye Mahallemizde de aile sağlığı merkezleri yaptık en kısa zamanda onları da hizmete açmayı planlıyoruz. Bu projeye katkı sunan değerli Ergin ailesine Nilüferliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Balat ek hizmet binasında ayrıca Balat muhtarlığına da yeni bir mekan kazandırıldığını kaydeden Başkan Erdem; sözlerini şöyle sürdürdü; “Balat Mahalle İletişim Merkezi artık bu binada hizmet verecek. Aynı bina içerisinde Balat Mahalle Komitesi için de bir çalışma alanı oluşturuldu. Öte yandan bilindiği gibi her mahallede kadın dernekleri kurulmasını destekliyoruz. Bu bina içerisinde Balat Kadın Derneği ve Ahmet Yesevi Kadın Derneği için de yer ayrıldı. Dernek üyesi kadınlar kendilerine ayrılan üst katta üretim faaliyetlerini hijyenik bir ortamda gerçekleştirme imkanına kavuştu. Ben inanıyorum ki çok güzel işler yapacaklar ve burası hareketli-yaşayan bir yer olacak.”

Balat Mahallesi’nde yapılacak diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Erdem, “Balat Atatürk Ormanı’nda da yenileme çalışmaları yapıyoruz. Bölge halkı orada daha kaliteli ve rahat zaman geçirecek. Aynı zamanda kültür-sanat faaliyetleri de daha güzel olacak. Pazar alanının plan çalışmaları da meclisimize geliyor ve yakın zamanda tamamlanacak. Park çalışmalarımız devam ediyor ve Balat’ın ihtiyaçlarını çözmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açılışa katılan önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey de projede emeği geçenlere teşekkür etti. Tesisin Balat’a çok yakıştığını ifade eden Bozbey, “Bu proje bölgede birçok ihtiyaca cevap verecek. Gülümseyen Nilüfer’e bu tür projeler değer katıyor. 20 yılda bu bölge çok gelişti. Burada sadece Nilüfer değil Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmakla sorumlu olduğu hizmetler var. Burada yapılacak her hizmete bizler alkış tutarız” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu da bu tür işbirliklerinin önemine dikkati çekerek, “Nilüfer Bursa’nın gelişen bir bölgesi. Genel iktidarın desteği olmadan kendi imkanlarıyla hizmet sunan belediyenin büyük emekleri var. Bu tür projeler bölgeye hizmet açısından çok değerli” dedi.

İnşaat maliyetini üstlenen hayırsever Ergin ailesi adına konuşan Osman Ergin de, gelişen Balat’a hizmet noktasında katkı verdikleri için duydukları mutluluğu dile getirdi. Balat Mahalle Muhtarı Ersin Yetik ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek, projenin örnek olacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Turgay Erdem hayırsever Osman Ergin’e teşekkür plaketi verirken, Balat-Ahmet Yesevi Kadın Dernekleri de çiçekle teşekkür etti. Tören sonunda Başkan Erdem ve beraberindekiler, Mahalle İletişim Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.