Şubat Ayı Meclis toplantısında Karaman Mahallesi’ndeki bir binayı 25 yıl süreyle BAL-GÖÇ Kültür ve Dayanışma Derneği’ne tahsis edilmesi için karar alan Nilüfer Belediyesi, düzenlenen protokolle binayı resmen devretti. Binanın BAL-GÖÇ’e tahsis edilmesi için Nilüfer Belediye Meclisi’nden tam yetki alan Başkan Mustafa Bozbey, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan’la protokol imzaladı.

Nilpark Hizmet Binası’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BAL-GÖÇ’ün Nilüfer’de hizmet verecek olmasından mutluluk duyduğunu belirtti. “Nilüfer’e hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Bozbey, “Bu alanda derneğiniz hem şube hem de genel merkez olarak faaliyetlerini sürdürecektir. Aynı zamanda da üyelerine yönelik ikram, ağırlama, lokal ve eğlence amaçlı kullanabilecektir. BAL-GÖÇ yıllardır Yıldırım’da hizmet veriyordu. Bursa’nın merkezi konumuna gelen Nilüfer’de BAL-GÖÇ’ün yer alması ve özellikle burada hizmet verecek olması biz yöneticiler açısından son derece önemli bir girişim olmuştur,” dedi. Başkan Bozbey bu kararı oybirliğiyle alan Nilüfer Belediyesi  Meclis Üyelerine duyarlılıklarından dolayı da teşekkür etti.

Sivil toplum örgütü olarak sadece Türkiye’de değil Balkanlara yönelik farklı faaliyetler sürdürdüklerinden söz eden BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, yaklaşık yüz bine ulaşan üyelerine tahsis edilen binada daha rahat hizmet vereceklerini söyledi. Özkan, “BAL-GÖÇ’e modern bir kentte, Nilüfer’de kucak açtığınız için şahsım adına ve yönetim kurulum adına şükranlarımı arz ediyorum,” dedi. Binanın sadece BAL-GÖÇ’e hizmet etmeyeceğinin de altını çizen Özkan, Nilüfer’den Balkanlara kadar herkese kucak açılacağını belirtti.