haber

“Balık” filminin galası Nilüfer’de yapıldı

Derviş Zaim yazıp yönetmenliğini üstlendiği Balık filminin galasına Bursalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Nilüfer Belediyesi’nin sponsorluğunda Gölyazı’da çekimleri yapılan filmin Türkiye Galası da, Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlendi. Galaya Usta yönetmen Derviş Zaim ve filmin başrol oyuncusu Sanem Çelik ve filmde rol alan oyuncular katıldı. Bursalı sanatseverlerin salonu doldurduğu galada oyuncular filmi izleyicisiyle birlikte seyretti.

 

Yönetmen Derviş Zaim film öncesi yaptığı açıklamada, filmin bir insanın doğayla iç içe olan hayatını işlediğini belirterek, “Filmimiz Balık Bursa’da çekildi. O yüzden Galasını da Bursa’da yapmak istedik. Nilüfer Belediyesi de bizim destekçilerimizden biriydi. Dolayısıyla Galayı burada yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada bize yardımcı olan Gölyazı halkına, Bursa halkına teşekkür ediyoruz. Umarım tüm izleyicilerimiz filmi beğenir,” şeklinde konuştu. Ünlü oyuncu Sanem Çelik de heyecan verici bir film olduğunu kaydederek seyircinin de beğeneceğine inandıklarını söyledi.

 

Türkiye Galası yapılan Balık filminin gösteriminin ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Yönetmen Derviş Zaim ve ekibine Bursa’ya kattıkları değerden dolayı teşekkür etti. Fırat Emiroğlu çocukluk yıllarını Bursa’da geçiren Zafer Altun’un yıllar önce Nilüfer Belediyesi’nden burs aldığını söylemesi üzerine “Nilüfer Belediyesi olarak doğru işler yaptığımızı bir kez daha görmüş olduk. Vermiş olduğumuz bursların doğru kişilere ulaştığını görmek bizleri mutlu ediyor,” dedi.

 

Film gösteriminden sonra izleyicisiyle bir araya gelen Derviş Zaim ve ekibi, katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirerek film hakkında sohbet etti.

 

Gölyazı’da balıkçı bir ailenin hayat hikâyesini ve doğayla mücadelesini beyaz perdeye ustalıkla aktaran Derviş Zaim’in 17 Ekim’de tüm sinemalarda gösterime girecek olan filmi, 21. Altın Koza Film Festivali’nden En İyi Senaryo ödülünü almasının yanı sıra Altın Portakal Film Festivali’nde de jüri karşısına çıkacak.