haber

Başkan Bozbey 24 Kasım’ı öğretmenlerle geçirdi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Öğretmenler Günü’nde okulları ziyaret ederek, geleceği emanet alacak nesilleri yetiştiren öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Bozbey, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İMBK Fen Lisesi, Çamlıca Anadolu Lisesi, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi ve Vahide Aktuğ İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Başkan Bozbey, günün ilk  ziyaretini sabah saatlerinde Bursa İMKB Fen Lisesi’ne yaptı. Başkan Bozbey bir araya geldiği  Okul Müdürü Ramazan Acar ve öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Bozbey günün anısına öğretmenlere  kapak tasarımı öğrenciler tarafından hazırlanan Aziz Nesin’in Bir Sürgünün Anıları adlı kitabını hediye etti.

 

İMKB Fen Lisesi öğretmenler odasında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Bozbey, öğretmenlere eğitim adına gösterdikleri çaba için teşekkür ederek “Neticede bizi de yetiştiren, önce insan, mühendis ve kent yöneticisi olmamızı sağlayan öğretmenlerimizdir” dedi.

 

Eğitimin bir ülke için önemine dikkat çeken Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin de bu bilinçle eğitime bakışının çok farklı olduğunu vurguladı. Bozbey  “1999 yılından bu yana eğitim alanında daha farklı hizmetler yaparak,  hatta strateji planımıza almış olduğumuz önemli projeleri bile öteleyerek eğitime katkı sunuyoruz. Türkiye, eğer çağdaşlaşma konusunda ileride varsaydığımız ülkeler seviyesine ulaşma konusunda bir çaba gösterecekse bu da eğitimle olacaktır” dedi.

 

Belediyelere eğitim payı ayrılsın

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel yönetimlerin okullara gereken desteği verebilmesi için bütçe aktarılması gerektiğini belirtti. Başkan Bozbey “Keşke bir yasa çıksa da  okulların ihtiyaçlarının karşılanması için belirli bir bütçe belediyelere aktarılsa. İnanın gelecek bu bütçeyle bütün okulların ihtiyaçlarını giderebiliriz. Doğrusu da bu.  Eğitim-öğretimi Bakanlık yapsın ancak okulların bakım onarım  gibi genel gideri yerel yönetimler tarafından karşılanabilir.  Biz Nilüfer Belediyesi olarak gücümüz oranında okullara yetişmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  

Başkan Bozbey, Nilüfer’de yaklaşık 130 okul olduğunu, bu okullar arasından  yaklaşık 70 devlet okuluna Nilüfer Belediyesi olarak destek verdiklerini belirtti. Finlandiya’nın eğitimle ekonomisini düzelttiğine dikkat çeken Bozbey, “Geleceğe güvenle bakabilecek bireyler özgür düşünebilen sorgulayabilen bireyler yetiştirmeliyiz” dedi.

 

Okul Müdürü Ramazan Acar da Başkan Bozbey’e verdiği destekler için teşekkür etti ve “Gelecek nesil bizlere emanet edilmişse biz de ödünç almışsak onlara daha güzel daha müreffeh bir ortam hazırlamakla mükellefiz” diye konuştu.

 

Başkan Bozbey daha sonra Çamlıca Anadolu Lisesi, Ahmet Erdem Anadolu Lisesi ve Vahide Aktuğ İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.

 

Bozbey, öğretmenlerle yemekte buluştu

 

Başkan Mustafa Bozbey 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Nilüfer Belediyesi tarafından Anatolia Otel’de düzenlenen yemekte (Nil-Sem) Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi ve Nilüfer Halk Eğitim Merkezi öğretmenleriyle buluştu. Öğretmenlerin burada da anlamlı gününü kutlayan Bozbey, “Siz öğretmenler çok kutsal bir mesleğe sahipsiniz. Eğitim ömür boyu sürecek bir olaydır. Her işin başı sağlık değil eğitimdir. Öğretmenler birer sanatçı gibidir. İnsanı sanatçı gibi işler. Yaptığınız iş ve değerler çok önemlidir” dedi.

 

Nilüfer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Ay da Başkan Bozbey’e destek ve eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti. Başkan Bozbey, gün boyunca birlikte olduğu tüm öğretmenlere Nilüfer’de 2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin’in “Bir Sürgünün Anıları” adlı kitabını armağan etti.