haber

Başkan Bozbey’den yerel yönetim dersi

Koç İlköğretim Okulu ve Abdurrahman Vardar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri derslerinde işledikleri “Yerel Yönetimler” konusunu yerinde öğrenmek için Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gelerek Başkan Mustafa Bozbey’i dinlediler.

 

Başkan Bozbey basın toplantı odasında biraraya geldiği öğrencilere hazırlanan sunumla yerel yönetimlerin işleyişlerini, görev ve sorumluluklarını anlattı. Nilüfer Belediyesi’nin tüm hizmetlerini ‘önce insan’ ilkesiyle gerçekleştirdiğini anlatan Bozbey, çocukların trafik, ulaşım, nükleer santral gibi birçok konuda merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

 

Nilüfer Belediyesi olarak çevre ve yenilenebilir enerji konularında hassas bir kurum olduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bizim önceliğimiz insandır. İnsan odaklı çalışmalarımızla Nilüfer halkının gülümsemesi en büyük hedeflerimizden birisidir. En fazla göç alan ilçe olarak sorumluluklarımız her geçen gün artıyor. İyi planlama ile sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Yerel yönetimlerin tanımı, şekilleri, belediyelerin yapısı ve görevleri hakkında da konuşan Bozbey, öğrencilerle Nilüfer Belediyesi Halkevi Özgürlük Kapısı önünde de hatıra fotoğrafı çektirdi.