haber

Başkan Turgay Erdem gençlerle deneyimlerini paylaştı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer Rotary Kulübü’nün düzenlediği RYLA seminerinde deneyim ve tecrübelerini paylaştı. “İçindeki lideri keşfet” temasıyla gerçekleştirilen seminere 2440. Bölge Guvernörü Fatih Akçiçek, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Gürsoy ve üyeleri ile çeşitli illerden gelen gençler yer aldı. Seminerde deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Liderlik ve kent yönetimi” sunumuyla da yeni nesil Nilüfer’de uyguladıkları yönetim anlayışını anlattı. “Kenti yöneten insanlar, kentlerin kaderine yön veren insanlardır” diyen Başkan Turgay Erdem, “Ben bir mimarım. Bir yapıyı tasarlarken, geleceği ve oradaki ihtiyaçları düşünerek plan yaparsınız. Belediye başkanları bir bakıma kentin mimarıdır. Kent bizde başlar ve bizde biter. Kentlerin kaderini biz belirleriz ve kentlerimiz de tıpkı bize yani içinde yaşayan insanlara benzer” dedi. 


“Kentlerin de bir kimliği var”

Kentlerin de insanlar gibi bir kimliği olduğunu ifade eden Başkan Erdem, “Buradan yola çıkarak bir kenti planlamanın, o kentin kaderini çizmekle, kimliğini belirlemekle eşdeğer olduğunu söyleyebiliriz. Bir kenti planlamak; geleceğe dair bir öngörü gerektirir” ifadelerini kullandı. Yerel yöneticilerin kentleri, insan odaklı yaklaşımla 50-100 yıl sonrasını düşünerek planlamak zorunda olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye’de bu konuda başarılı uygulamaların yürütülemediğini söyledi. Türkiye’deki siyaset geleneği ve demokrasi kültürü nedeniyle hem ekonomik hem de yerelde alınan kararların uygulanması bakımından üst makamlara bağlı olan belediye başkanlarının, kentin geleceğinin belirlenmesi sürecinde tek başına yetkili ve söz sahibi olmadığına dikkat çeken Başkan Turgay Erdem, “İşte bizim liderlik anlayışımız, burada devreye giriyor” dedi.


“Yönetim anlayışımızın temelinde katılımcılık var”

Nilüfer Belediyesi’nin yönetim anlayışının temelinde “katılımcılık” olduğunu vurgulayan Başkan Turgay Erdem, kentin geleceğini belirleyen karar süreçlerine, kent dinamiklerinin ve halkın katılımını sağlayarak, ortak akılla hareket etmeyi ilke edindiklerini belirtti. Nilüfer’deki mahallelere yapılacak olan hizmetlere, Mahalle Komiteleri aracılığıyla o mahallede yaşayan insanların karar verdiğini hatırlatan Başkan Turgay Erdem, stratejik plan süreçlerinde de “Birlikte yönetim” anlayışıyla tüm paydaşların katıldığı ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Başkan Turgay Erdem, “Mahalle Çalıştayları, çocuk atölyeleri, anketler ve fikir buluşmaları yaparak meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının sürece katılımını sağlıyoruz. Böylelikle kentin ihtiyaçlarını ve hizmet önceliklerini halkla birlikte belirliyoruz. Bunu yapınca karar süreçlerine katılan bir yurttaş yapılan hizmete de sahip çıkıyor, şehrin geleceğine de sahip çıkıyor” dedi.


Nilüfer’de demokrasi kültürünü geliştirmek adına sivil örgütlenmeyi destekleyen projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik yaptıkları çalışmaları da paylaştı. Nilüfer’in, Bursa’nın cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı: “Çünkü insanlar beton yığınları arasında soluksuz kalmıyor. Parklarımız, yeşil alanlarımız var. Çünkü planlı bir kent, insanların soluk alabilecekleri sosyal donatı alanları, yürüyüş yolları var. Kültür-sanat ve spor adına her yaştan insan için ihtiyaç duyulan her şey var. Burada yaşayan çocuklar-gençler enstrüman da çalıyor, spor da yapıyor, kültür-sanat etkinliklerine de katılıyor, kentine de sahip çıkıyor, hayatın her alanına katılıyor. İşte Nilüfer’in geleceğini biz bu bilinç üzerine kurduk ve en büyük yatırımımızı aslında insana yaptık.” Seminerin sonunda Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Gürsoy, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür ederek, günün anısına “3 yılda 100 bin fidan” kampanyasına Başkan Turgay Erdem adına fidan bağışladıklarını belirtti.