haber

Başköy’de “Dede Helvası” birlikteliği

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makamını bu hafta Nilüfer’in Başköy Mahallesi’ne taşıdı. Başköy Mahalle Muhtarı Erkan Ataman ve mahalle sakinleriyle görüşen Başkan Mustafa Bozbey, Başköy Mahallesi’nin 1927 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği ‘Dede Helvası’ etkinliğine de katıldı.

 

Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, eski Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, mahalle muhtarları ile çok sayıda davetlinin yer aldığı Dede Helvası etkinliğinde, hep birlikte dualar edildi. Duaların ardından helva ve pilav ikramı yapıldı.


Başköy’de “Dede Helvası”,  mübadele döneminde Yunanistan’dan Başköy’e gelen mübadillerin orada başlayan kolera hastalığından yaşamını yitirmesi nedeniyle başlatılan bir gelenek. Rivayete göre köyün ileri gelenlerinden birinin rüyası üzerine Başköy’de  helva yapılıp dağıtılmış ve bu helvadan sonra ölümler azalmış.

 

BOZBEY: BAŞKÖY’Ü GELECEĞE PLANLI TAŞIMAK İSTİYORUZ

 

Dede Helvası’nın ardından  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başköy Mahalle Muhtarı Erkan Ataman ile “Başkan Burada” karavanında bir araya geldi. Yapılan hizmetlerden son derece memnun olduklarını dile getiren Muhtar Ataman, halı saha ve imar planı taleplerini de Başkan Bozbey’e iletti.

 

63 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli Başköy Uygulama İmar Planı’nı bir yıl önce tamamlayarak Nilüfer Belediye Meclisi’nin onayından geçirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey de, “Ancak aradan bir yıl geçmesine rağmen 1/1000 ölçekli Başköy Uygulama İmar Planımız Bursa Büyükşehir Belediyesi Bayındırlık ve İmar Komisyonu’nda bekletiliyor. Konunun takipçisiyiz. Başköy’ü geleceğe planlı bir şekilde taşımak için yapmış olduğumuz çalışmalar onaylanınca biz de gerekli çalışmaları başlatacağız. Bununla birlikte gençlerimizin spor yapabilmeleri için nitelikli bir halı saha çalışması da yapacağız” dedi.

 

Gün boyu çalışmalarını Başköy Mahallesi’nde gerçekleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisinden randevu talep eden vatandaşlarla ve mahalle halkıyla da karavandaki makamında görüştü.