haber

Belde kadınları barışın resmini yaptı

Nilüfer Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında belde kadınları psikolog liderliğinde grup çalışmaları yaparak, “Barış” temalı bir resim ortaya çıkardı. Akçalar, Hasanağa, Çalı beldeleri başta olmak üzere, Görükle Mahallesi, ve Küçük Balıklı, İrfaniye köylerinden 75 kadın, psikolog ve aynı zamanda ressam olan Beria Bilge Şener önderliğinde yapılan çalışmalar sonunda duygularını resme döktü. 

Amaçlarının terapi eşliğinde barışı düşünmek ve biçimlendirmek olduğunu kaydeden Şener, “Ne istediğinizi ve nasıl gerçekleşmesini istediğinizi bildiğinizde, onun gerçekleşmesi için ilk adımı atmış olursunuz. Biz de yaptığımız resimlerle barışı biçimlendirmeye, inşa etmeye başladık. Çabalarımız daha yaşanabilir bir dünya için... Zenginliğimiz silahlarımız değil, bilimde, sanatta başarılarımız olsun. Hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var” dedi. 

Yapılan çalışmada katılımcıların örseleyici yaşantılarının izlerini onarmaya dönük bir teknik kullanıldığını da dile getiren Şener, “Çalışma sonunda katılımcılar bu yaşantılarla nasıl baş edecekleri konusunda farkındalık kazandı. Ayrıca zihinlerdeki soyut barış kavramını somutlaştırmaya ve nasıl bir barış ortamı istendiğinin belirlenmesine yol açtı. Çalışma sonunda kolektif bir resim ortaya çıktı” diye konuştu.