haber

Belediyelerden sosyal girişimcilere destek

Nilüfer Belediyesi Sosyal Girişimcilik Merkezi önderliğinde, Belediyeler Arası Sosyal Girişimcilik Destek Ağı Projesi başlıyor. Proje ile belediyelerin sosyal girişimcileri ve sosyal girişimci adaylarını desteklemeleri, kamu ve sosyal girişimciler arasındaki karşılıklı faydanın sağlanarak çalışmaların ülke genelinde yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

 

Nilüfer Belediyesi’nin, sosyal girişimcileri ve sosyal girişimci adaylarını desteklemek, Bursa yerelinde sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişmesini sağlamak amacıyla kurduğu Nilüfer Sosyal Girişimcilik Merkezi faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de yerel yönetim eliyle kurulan ilk sosyal girişimcilik birimi olan merkezde mentorluk, eğitim, paylaşımlı ofis, prototipleme ve işbirliği geliştirme gibi desteklerle hızlı büyüme potansiyeline sahip sosyal girişimci adaylarının sürdürülebilir sosyal iş modelleri hayata geçiriliyor.

Kamu ve sosyal girişimciler arasında bir köprü işlevi üstlenen merkez, şimdi de Belediyeler arası sosyal girişimcilik destek ağı oluşturmak için kolları sıvadı. “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda Türkiye’deki her belediyeye açık çağrıda bulunan merkez, proje ağının yurt çapında genişlemesinde ve tüm potansiyel sosyal girişimcilere ulaşılmasında rol alacak öncü belediyeleri bu ağa bekliyor.

Proje ile yerel yönetim mevzuatlarında belirtilen, kentsel gelişimin sağlanması, yaşam kalitesinin artırılması gibi temel işlevlere yönelik sosyal belediyecilik anlayışının desteklenmesi ve sürdürülebilir çözüm olanaklarının sağlanması ideali ile sosyal girişimcilik bir araya getirilecek, kamu ve sosyal girişimciler arasında karşılıklı fayda sağlanacak.

Belediyeler Arası Sosyal Girişimcilik Destek Ağı Projesi’ne katkı sunmak isteyen belediye temsilcilerinin, https://forms.gle/1BMnV6GLCaJDVaEc8 adresi üzerinde oluşturulan anketi doldurmaları gerekiyor.