haber

Beşevler Mahallesi’nden Kent Meydanı’na tam destek

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Beşevler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek bölgeye yapılacak Beşevler Kent Meydanı projesinin detaylarını anlattı. Mustafa Bozbey, Bilginler ve Güneş Caddesi’nin kesiştiği mevkide yapılması planlanan 5 bin kişilik stadyum, 1000 kişilik spor salonu, gençlik merkezi, ticari alanlar, kente hakim bir kule ve bilim merkezi gibi birimlerle bölge halkının tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı tesisle ilgili mahalleliye bilgi verdi. Başkan Bozbey, “Beşevler Kent Meydanı bölge halkının bütün ihtiyaçlarını burada karşılamasını sağlayacak, burada oturan bir vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Bursa’ya kadar gitmesine gerek kalmayacak, hem sportif alan olarak hem de ticari alanlar olarak Beşevler’de yaşayan herkes bu tesisten azami bir şekilde yararlanacak,” dedi.


Beşevler Mahalle sakinleriyle proje hakkında görüş alışverişinde bulunan Mustafa Bozbey, mahallelinin dile getirdiği projenin yapılacağı alanda bulunan ağaçlarla ilgili soru üzerine; “Bölgede şuan toplamda 76 tane çam ağacı var ve biz bu ağaçların kesilmesi taraftarı değiliz. Burada bulunan ağaçları taşıma sistemiyle farklı bölgelere aktaracağız, proje alanında bulunan 25-30 yıllık ağaçları heba etme tarafında hiç değiliz. Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar sürekli ağaç dikiyoruz ve üstelik bu işlemi de taşıyarak gerçekleştiriyoruz. Üniversitenin kurulduğu dönemlerde dikilen ağaçları alarak kentin farklı bölgelerine yerleştiriyoruz, bu konuda içiniz rahat olsun,” dedi.

Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer de bilgi eksikliğinden dolayı mahallelinin ilk başta ciddi anlamda tepki gösterdiğini belirterek, “Proje ciddi anlamda fevkalade ve dört gözle beklediğimiz bir proje. Zaten projenin içerisinde yeşil ağaçlık alan oluşturulacağı görünüyor, ağaçlar sağlıklı bir şekilde taşındığı takdirde mahalleli projeye sahip çıkacak,” diye konuştu.