haber

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Nilüfer’de toplanıyor

Nilüfer Belediyesi 4-5 Mart tarihlerinde uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) 1. Yerel Yönetişim Komitesi toplantısı Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde Bursa’da yapılacak.

 

4 Mart Cuma günü Crowne Plaza’da geniş katılımla gerçekleşecek toplantı saat 09.30’da başlayacak. 2 gün sürecek toplantıda Yerel Yönetişim Komitesi Eş Başkanlık seçimi de yapılacak. Toplantıda ayrıca "Yerel Finansmanın Güçlendirilmesinde Küresel ve Yerel Girişimler”, “Şeffaflık -Stratejik Planlama ve Katılımcılık”,  “Habitat III ile ilgili Türkiye Ulusal Raporu ve Habitat III 'te Yerel Yönetimlerin Önemi" ile ilgili oturumlar gerçekleşecek. Dünya Bankası, Fitch Rating gibi uluslararası finans kuruluşların üst düzey katılım göstereceği toplantı ve oturumlara, Türkiye’deki belediye başkan ve üst düzey temsilcilerinin geniş katılımı bekleniyor.

 

100’ü aşkın katılımcının beklendiği toplantıda UCLG Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı üyesi İran, Filistin, Lübnan, Fas, Kuveyt, Ürdün ve Yemen’de belediye başkanları ve üst düzey temsilciler de yer alacak. 

 

UCLG  ve UCLG MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey üyesi, Kentsel Gelişme Küresel Fonu Başkan Yardımcısı olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Bozbey, yerel yönetimler adına önemli değerlendirmelerin yapılacağı oturumlara, ilgili kurum ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini davet etti.