haber

Birlikte Başaracağız

Nilüfer Belediyesi Covid- 19 Pandemisi Raporu


Covid-19 ile mücadelenin ilk günlerinden itibaren tüm imkanlarımızı seferber ederek, vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu siper ve maske gibi koruyucu ekipmanların üretimine başladık. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kamusal alanlarda maske kullanımının zorunlu hale gelmesinin ardından günde 20 bin maske üretip, Nilüfer genelindeki 20'den fazla noktada ücretsiz maske dağıtımına hız verdik.

">


Nilüfer’de oturan ve sokağa çıkma yasağına uyarak evlerini terk etmeyen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Belediyemiz çalışanlarından özel bir ekip oluşturduk. Nilüfer Belediyesi, son bir ayda yaklaşık 4 bin 500 erzak paketi dağıtırken, 200’ü aşkın kişi ve aileye de günde iki öğün olmak üzere yaklaşık 12 bin 500 öğün sıcak yemek desteğinde bulundu. 65 yaş üstüyseniz, kronik rahatsızlığınız varsa ve ihtiyaç sahibiyseniz lütfen 4441603 no'lu telefondan Çağrı Merkezimizi arayın.


İçinde cerrahi maske, eldiven, alkol bazlı hijyenik el sıvısı ve sabun bulunan hijyen paketlerimizi metro istasyonları ve pazaryeri girişleri gibi kalabalık noktalarda dağıtarak, evinden ayrılmak durumunda kalan vatandaşlarımıza salgınla mücadelede yardımcı olmayı amaçladık. Nilüfer'de yer alan 466 markette ve tüm pazarlarda denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.


Aile sağlığı merkezlerini, muhtarlıkları, toplu ulaşım alanlarını, kamu binalarını, ibadethaneleri ve bankamatikleri hiç ara vermeden dezenfekte ediyoruz. Nilüfer'de bulunan 30 bini aşkın çöp konteyneri ile 850 adet yeraltı konteynerlerinde sterilizasyon çalışmalarımız sürüyor. Üç ekibimizle günde 400 konteyneri araçlara alarak, içinde dezenfektan ile yağ ve kir sökücü bulunan 90 derece sıcaklıktaki su ile yıkıyoruz. Kullanılmış maske ve eldiven tıbbi atıkların evlerde toplanabilmesi için özel olarak yaptırdığımız ve üzerinde kısa bir bilgilendirmenin yer aldığı 500 bin poşet dağıttık.


Bu süreçte maddi sıkıntı yaşayan vatandaşların ihtiyacına destek olmak amacıyla oluşturulan Dayanışma Marketi'nde çeşitli gıda ve temizlik malzemeleri yer alıyor.  Siz de Dayanışma Marketi'ne destek olmak isterseniz, aldığınız ürünleri Altınşehir, Çalı, Çamlıca, Ertuğrul, Yüzüncüyıl, Dumlupınar, Görükle ve Karaman mahalle muhtarlıklarına teslim etmeniz yeterli. İhtiyaç sahibiyseniz lütfen 4441603 no'lu telefondan Çağrı Merkezimizi arayıp kaydınızı oluşturun.

Koronavirüs salgını dolayısıyla yoğun kaygı yaşayan kişilere psikolojik destek hizmeti veriyoruz. Belediyemizde görevli psikologlar, hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyor. 444 16 03 no'lu telefondan Çağrı Merkezimizi arayıp destek alabilirsiniz.


Salgın süresince evden çıkamayan, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan bütün kadınlara Nilüfer Kadın Dayanışma Merkezi destek hizmeti veriyor. Kadınlar 4528213 no'lu telefonu arayarak hukuki, sosyal ve ekonomik hakları konusunda bilgi alabiliyorlar. Telefon ederek Nilüfer Belediyesi sosyologlarına ulaşan vatandaşlara barınma, uzaklaştırma veya koruma, adli yardım, psikolojik destek gibi ihtiyaçları ile ilgili neler yapabilecekleri konusunda destek veriliyor.


Koronavirüsle savaşırken bu virüsü ailelerine taşımaktan endişe eden sağlık çalışanlarını bu endişeden kurtarmak amacıyla amacıyla Nilüfer Belediyesi Yüksek Öğrenim Kız Yurdu’nda bulunan 40 odayı ve İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda bulunan 64 odayı tamamen sağlık çalışanlarına tahsil ettik.


Ekiplerimiz bu süreçte yiyecek bulmakta zorlanan can dostlarımıza sahip çıkıyor. Nilüfer’deki 47 beslenme odağı, 27 kedi evi, 20 otomatik su odağı, 28 mama ve su noktasının yanı sıra, ilçemizin 64 mahallesini gezerek park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarına düzenli olarak mama ve su bırakıyoruz.