haber

Bisikletli Zabıta’dan anlamlı çalışma

Zabıta mesleğinin tanıtılması ve gelecek nesillerin bilinçlendirilmesini sağlamak için okullarda bilgilendirme yapan Nilüfer Belediyesi Bisikletli Zabıta Ekibi, bu kez engelli bireylerin ulaşım konusunda yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için harekete geçti. Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde farklı engel gruplarından bireylerle bir araya gelen bisikletli zabıta ekibi, engellilerin yaya ulaşımında yaşadıkları sorunlara çözüm bulmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Talep ve önerileri de alan zabıtalar, engelli bireylere “Her zaman yanınızdayız” mesajı verdi.


Yaya ve engelli yollarındaki parklanmaların giderilmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Bisikletli Zabıta ekibinden Serhan Sarı, “Amacımız kesinlikle ceza kesmek değil. Yayaların ve engelli bireylerin gündelik yaşamda erişebilirliğini kolaylaştırmak. Bu konuda tüm vatandaşlardan duyarlı olmalarını, araçlarını yaya kaldırımı, bisiklet ve engelli yollarına park etmemelerini istiyoruz” dedi.


Engelli bireylerin gündelik yaşamda çektiği sıkıntıların giderilmesi noktasında destek olmak istediklerini ifade eden Sarı, “Bu kapsamda bir araya geldik. Onların beklentilerini karşılayacak çalışmaları 2020 yılındaki planımıza alarak, sorunların giderilmesi için çalışacağız” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediyesi Bisikletli Zabıta Ekibi’nin erişilebilirlik konusunda yaptığı çalışmalar, Sağlıklı Kentler Birliği tarafından 3-5 Aralık tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek Erişilebilirlik Çalıştayı’nda da anlatılacak.