haber

Bisikletlilerden termik protestosu

Nilüfer Kent Konseyi Bisikletlileri ve Uludağ Bisiklet Grubu üyeleri, Cumhuriyet Mahallesi Gazi Pazar Alanı’ndan hareket ederek, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki DOSAB Bölge Müdürlüğü önüne hareket etti. Yüze yakın bisikletli burada basın açıklaması yaparak Bursa’da yapılması planlanan termik santrale ‘hayır’ dedi. Çeşitli sloganlar ve ellerindeki dövizlerle tepkilerini dile getiren bisikletçiler, temiz çevre için haykırdı.

 

Grup adına açıklama yapan Ercan Akbaba, “Termik santralin etkilerinin neler olduğunu kamuoyunda çok net şekilde duyuyoruz. Santralin kurulması bölgedeki hâkim rüzgârların şehre doğru esmesi, Bursa’yı nefes alınamaz hale getirecektir. Yeşil Bursa’nın üzerine kara dumanlar çökecek, bitki örtüsü hızla yok olacaktır. Bizler bisiklet kullanımını hızla yayarak hem sağlık açısından hem de çevreci olmasından dolayı çevremize fayda sağlarken, bu santral tüm uğraşlarımızı yok edecektir. Biz doğanın savunucuları bisikletliler termik santral istemiyoruz” diye konuştu.

 

Açıklama sonrası Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay’ın da aralarında bulunduğu grup sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.