Bizim Bahçe'de yeni yıl heyecanı

Nilüfer Belediyesi'nin engelli bireylerin, aileleri ve yaşıtları ile birlikte evlerinden uzak bir ortamda tatil yapmaları için 2016 yılında hayata geçirdiği  “Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi” Bursalılar’dan yoğun ilgi görüyor. Alaaddinbey Mahallesi’ndeki “Bizim Bahçe”de konforlu tatil imkânı bulan engelli birey ve yakınlarına yönelik sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Nilüfer Belediyesi tarafından 2018 yılının son gününde "Bizim Bahçe"de konaklayan misafirlere özel yeni yıl kutlama programı hazırlandı. Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası'nın müziğiyle renk kattığı kutlamada, Bizim Bahçe'nin misafirleri gönüllerince eğlendi, şarkılar söyledi, birlikte dans etti.

Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeni yıl için sağlık, mutluluk ve huzur dileklerini iletti. Bizim Bahçe Sosyal Yaşam Merkezi’nde 7 müstakil ev bulunuyor. Aynı  anda 35 kişinin ücretsiz tatil yapmalarına olanak sunan Bizim Bahçe Sosyal Yaşam Merkezi, engelli birey ve ailelerinin birbirleriyle tanışmaları, sosyalleşmeleri ve  dayanışmalarını da olanak sağlıyor. Merkezden yararlanmak isteyen engelli bireyler ve beraberlerindeki yakınları, yüzde 40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporuyla başvuru yapabiliyor. Başvurular, Nilüfer Belediyesi’nin çağrı merkezinden veya dilekçe yoluyla alınıyor.