haber

Bizim Ev beş yaşında

Yurttaşlara insan hakları ve diğer yasal haklarla ilgili bilgilendirme, sosyal yaşam içinde aktif olma, sosyal ve psikolojik destek, toplumsal farkındalık gibi  birçok çalışma yapan  Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin  kuruluşunun beşinci yıldönümü özel bir gecede kutlandı. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, engelli bireyler, aileleri, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi çalışanları ve gönüllüleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı gece keyif dolu anlara sahne oldu. 

Bizim Ev’in çalışmalarının bundan 16 yıl önce Engelliler Masası ile başladığını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin 5’inci yılında yine hep birlikte, yine coşku ve umut doluyuz. Bizim Ev, adı üzerinde, birlikte var ettiğimiz ve birlikte büyüttüğümüz bir ev oldu. Birlikte üretiyoruz, birlikte yaşıyoruz ve birlikte hissediyoruz. Daha eşit bir yaşam için birlikte mücadele ediyoruz. Bundan 16 yıl önce, Engelliler Masası ile başlayan çalışmalarımız, sizlerin ve çalışma arkadaşlarımın desteğiyle önce Engelliler Hizmet Birimi, sonra da kol kola dayanışmayı ördüğümüz Bizim Evimize dönüştü. Birlikte 5’inci yılımızı kutladığımız bu yemekte siz değerli katılımcılarımızla yan yana durmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

BOZBEY: HEDEFİMİZ HERKES İÇİN MUTLU KENT

Bizim Ev’den filizlenen engelsiz eskrim sporu zamanla Engelsiz Eskrim Okuluna dönüştüğünü söyleyen Bozbey, engelli bireylere yönelik yapılan diğer çalışmaları da şöyle anlattı: “Çok önemli bir adım olan Tekerlekli Sandalye Tamirevimiz geçen yıl bu zamanlarda faaliyete geçti ve bize bu alanda ne kadar büyük bir boşluk olduğunu gösterdi. Tekerlekli sandalye kullanıcılarının seyahat özgürlüğünü sağlamak için tamirevi çalışmamız büyüyerek devam edecek. Aynı zamanda Nilüfer’de 13 noktada, Akülü Tekerlekli Sandalye Şarj İstasyonu’nu hizmete sunduk. Yakında açılacak olan “Bizim Bahçe Engelsiz Tatil Köyü” de bir araya gelerek keyifli paylaşımlarda bulunacağımız bir alanımız  olacak. Nilüfer Belediyesi olarak Nilüfer’i herkes için engelsiz ve herkes için mutlu bir kent olarak tasarlamaya ve tüm hizmetlerimizle bunu hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bizim Ev’de yürüttükleri özverili çalışmalarından dolayı tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte olan değerli katılımcılarımız, destek veren kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü çalışma yürüten dostlarımızla 5’inci yılımızı kutlamak bizim için gurur kaynağıdır.”

Engelli bireylerin aileleri ile gönüllerince eğlendiği gecede renkli anlar yaşandı. Engelli bireylerle bir araya gelerek sohbet eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey daha sonra  tüm katılımcılarla birlikte 5’inci  yıl pastasını kesti.