Bizim Ev Çanakkale’de

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarını aileleriyle birlikte Çanakkale’ye geziye götürdü. Bizim Ev’de görevli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen geziye 38 kişi katıldı. Engelli bireyler ve aileleri, Çanakkale’nin gezilip görülmesi gereken Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği, Şahin Tepe, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği, Çanakkale Abidesi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı. Engelli bireyler ve aileleri, Çanakkale Zaferi’nin similasyonlarla görsel olarak aktarıldığı Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde göz yaşlarına hakim olamadı. Duygusal anların yanı sıra Bizim Ev katılımcıları aileleriyle birlikte keyifli anlar da yaşadı. Günün anısına gezip gördükleri yerlerde hatıra fotoğrafı da çektiren engelli bireyler, Çanakkale gezisini düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey’e teşekkür etti.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale gezisi, 27 Ağustos ve 3 Eylül tarihlerinde 45’er kişilik turlarla devam edecek. Kurban Bayramı sonrasında da Nilüfer Belediyesi’nin liftli araçlarıyla 60 kişilik ortopedik engelli grubunun Çanakkale’ye götürülmesi planlanıyor.