haber

Boyları kadar kitap okudular ödülleri kaptılar

2011-2012 eğitim yılı başından bu yana okudukları kitapları, doldurdukları bilgi formları ile belgeleyen ilköğretim öğrencileri arasında yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

Uğur Mumcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen törene Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Başkan Vekili Murat Paçacı, Gazeteci Yazar Yılmaz Akkılıç’ın kardeşi Yener Akkılıç, Rotary Bölge Guvernürü Ahmet Gürmeriç’ın yanı sıra Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Akkılıç Kütüphanesi koordinatörü Zeynep Terzioğlu, kampanyaya destek veren kuruluşlara teşekkür ederken, kürsüye davet edilen Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, çocuklara okuyarak kendilerini geliştirme tavsiyesinde bulundu. 

Futbolcularına antrenman sonlarında ödül olarak kitap hediye ettiğini anlatan Sağlam, çocuklara seslenerek “Ne iş yaparsanız yapın, işinizi iyi yapabilmek için mutlaka kitap okumalısınız. Bu konuda kütüphaneler bizim için en önemli mekanlar. Bundan sonraki hayatınızda lütfen kütüphaneye ve kitaplara gerekli ilgiyi gösterin ve onlardan yararlanmayı bilin,” diye konuştu. 

Kampanya kapsamında onlarca kitap okuyarak dereceye giren Dora Özkan, İlsu Sezer, Sude Dinç, Erdem Yıldız, Canberk Kırmızı ve Gülay Köroğlu ödüllerini Ertuğrul Sağlam ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem’in elinden aldı.