haber

Bozbey: Bu ülkede huzuru tesis etmek mümkün

Nilüfer Belediye Meclisi, 2016 yılı Aralık ayı ikinci oturumunu Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleştirdi. Meclis’te gündeme geçilmeden önce geçen hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısı kınandı. Meclis üyeleri saldırıda şehit olanlar için bir dakika saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve grup sözcüleri saldırıya ilişkin tepkilerini de dile getirdi. Terör saldırısını lanetleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesi barışa katkı koymaya davet etti. Bozbey şöyle konuştu: “Yine bir terör olayıyla hepimiz sarsıldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyorum. Yaralılarımız da inşallah kısa sürede şifa bulur. Kaybettiklerimiz bizim insanımız, bizim canlarımız, inşallah bu son olur. Teröre destek verenleri ve teröristlerin tümünü lanetliyorum. Gerçekten acımız çok büyük. Bir şehidimizi de Nilüfer’den kaldırdık. Özellikle son zamanlarda artan terör olaylarının bir an önce durması, barış ortamının hakim olması ülkemizin geleceği açısından son derece önemli. Buna öncelikle liderlerin, toplumun tüm kesimlerinin, farklı inançlardan, farklı sıfatlarda olan bu ülkede yaşayan herkesin barışa katkılarını bekliyoruz. Artık aynı acıyı yaşamayı, ciğerimizin yanmasını istemiyoruz. Onun için özellikle liderlerin barışın temini için bir masa etrafında toplanmalarını istiyoruz. Türkiye’nin geleceği için barış ortamı sağlanmalı. Kimsenin kimseyi ötekileştirmeden yaşayabileceği anlayışları ortaya koyarak bu ülkede huzuru tesis etmek mümkündür. Bunu da yapacak olan önce liderler ve ardından da halkımızdır” dedi.


“FARKLILIKLAR BİZE GÜÇ KATIYOR”


Bu yaşananları Türkiye’nin hak etmediğini ifade eden Başkan Bozbey, “Buradan çıktığımızda ‘Başımıza bir şey mi gelecek’ endişesiyle yaşamak istemiyoruz. Dileğimiz bir an önce bunların son bulması. Herkesin bir konuyla ilgili aynı düşünmesini bekleyemeyiz. Farklı düşünebiliriz. Zaten bu farklılıklar bizi  güçlü kılan yönlerimizdir. Ülke olarak değerlendirdiğimizde bu renkler bizim en güçlü yönümüzdür, yeter ki bu renkleri bir arada iyi değerlendirelim. Bu ülkeyi birbirleriyle dayanışan renkler haline getirmemiz lazım” şeklinde konuştu.


ERDEM: BU ÜLKEDE BARIŞ  HAKİM OLACAKTIR  


Nilüfer Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem ile Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü İsmail Hakkı Kavurmacı da teröre tepkilerini dile getirdi. CHP  Grup Sözcüsü Erdem, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hedefimiz barışın hakim kılındığı bir Türkiye olması. Bundan sonra da terörle mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu ülkede bir gün barışın  hakim olacağına ve artık şehit acısı yaşamayacağımıza inanıyorum” dedi. 


KAVURMACI: BİR OLMAK ZORUNDAYIZ


Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü İsmail Hakkı  Kavurmacı da birlik çağrısında bulundu. Kavurmacı, “Kendimizi şehitlerimizin yakınları ve ailelerinin yerine koyduğumuzda böyle bir acıya katlanmak çok zor. Böyle zamanlarda birlik olmak bir olmak zorundayız. Bize asla diz çöktüremeyecekler. Şehit ailelerinin gösterdiği metanet bizleri son derece duygulandırıyor. Tüm arkadaşlarımız adına şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz, şehitlerimizin ruhları şâd olsun” diye kaydetti. Terör saldırısına ilişkin tepkilerin dile getirilmesinin ardından Nilüfer Belediye Meclisi gündemindeki konuları görüştü.