haber

Bozbey: Büyük Taarruz bağımsızlığa açılan kapıdır

Bozbey, 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz’un başlamasıyla dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bozbey mesajında şöyle dedi: "30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin başlıca dönüm noktalarından birisidir. Büyük Taarruz ile elde edilen başarı, yurdumuzu düşmanlardan kurtarmış ve Birinci Dünya Savaşı sonundan beri devam etmekte olan işgallere, aşağılamalara, madden ve manen küçülmeler ve hatta hazin bir yok olma sürecine son vermiştir.

"Sakarya’dan Kocatepe’ye uzanan imrenilecek mücadele;  Dumlupınar’da şaha kalkmış ve Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle Türk halkının kudretini açıkça ispat etmiştir. Türk Ulusu, Dumlupınar’da haysiyetine, şerefine ve namusuna ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağını destansı bir şekilde göstermiş ve bu vazgeçilmez değerler üzerinde asla oynanamayacağını dünyaya kanıtlamıştır.

"19. yüzyılda iyice kızışan paylaşım ve egemenlik yarışında milletimizi ve vatan topraklarını hedefine alan sömürgeci güçler, 30 Ağustos’ta zirve yapan vatan sevgisi karşında çaresiz ve aciz kalmışlardır. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk halkının tüm bireyleri, aynı amaç etrafında buluşmuş ve yurdumuzun bölünmesine asla izin vermeyeceklerini göstermişlerdir. 

"Bağımsızlığa duyulan derin tutku, birlikte yaşamaya yönelik içten bağlılık ve asırlarca aynı kaderi paylaşmanın getirdiği iftihar edilecek sorumluluk duygusu, vatanın manevi siperi olmuş ve hiçbir emele geçit vermemiştir.19 Mayıs 1919'da başlayan Kurtuluş mücadelesinin 26 Ağustos’ta şaha kalkması, Atatürk Devrimlerine giden yolda büyük adımların atılmasına elverişli, tam bağımsız bir Türkiye'yi bizlere hediye etmiştir. Bu önemli günde başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere yurdu ve ulusu uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."