haber

Bozbey: Cumhuriyet asla terk etmeyeceğimiz bir koşudur

Yarışta dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet asla terk etmeyeceğimiz bir koşudur” diyerek gençlere çağrıda bulundu. Cumhuriyet’in kuruluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bursa’da “Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu” düzenlendi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010 yılında başlatılan Cumhuriyet Koşusu’na, küçük, yıldız ve genç kız ve erkekler kategorilerinde 800’e yakın öğrenci, bireysel ve takımlar halinde katıldı. Koşuda bu yıl ilk kez 18 yaş üstü kadınlar da mücadele etti. Yarışları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa CHP İl Genel Sekreteri Muharrem Or, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Atakan Çorbacı ve Mustafa Öztürk ile Atletizm Bursa İl Temsilcisi Kadir Hamzaçebi de izledi.

 

Büyük ilgi gören koşu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan başladı ve Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 1500 metrelik parkurda yarışmacılar bitiş çizgisine ilk ulaşan olabilmek için ter döktü. Bitiş noktası olan Nilüfer Cumhuriyet Meydanı coşkulu görüntülere sahne oldu. 800’e yakın öğrencinin katıldığı “Nilüfer Belediyesi Okullararası Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

 

BOZBEY’DEN GENÇLERE: BÜYÜK EMANETİ SİZ KORUYACAKSINIZ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Bozbey,  “En büyük bayramımız Cumhuriyet’e, milletimizin doğum gününe sahip çıkan, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinden giden herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyet asla terk etmeyeceğimiz bir koşudur. Bu koşuda nefesimiz de inancımız da her zaman dinç, taze ve diri olacaktır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Cumhuriyet bayrağını bir sonraki nesillere devredecek olanlar, bu büyük emaneti koruyacak ve besleyecek olanlar sizlersiniz. İşte, bu coşkuyla, bir kez daha Cumhuriyet Koşusu’nu tamamladınız, Cumhuriyet Meydanı’na ulaştınız. Hepinizi kutluyorum, ülkemin geleceği olan sizleri çok seviyorum” diye konuştu.  


Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Söylev’inde gençlere hitaben yazdığı “Bugün ulaştığımız sonuç, asırlardan beri çekilen Milli felaketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bu sonucu Türk gençliğine emanet ediyorum. Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir!” sözünü hatırlatan Başkan Bozbey, “Ben şimdi, her birinize, Atamızın bu emanetini her zaman koruyacağınıza olan umudumla bakıyorum. Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek olan birinci vazifenizi, hiçbir zaman unutmayacağınıza yürekten inanıyorum. 29 Ekim Pazar günü saat 13.30’da, Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda, en büyük bayramımız dolayısıyla çelenk sunma törenimiz olacak. Bu törene hepinizi bekliyorum. Cumhuriyet yürüyüşü geleneğimizi de 29 Ekim saat 19.00’da FSM’de Acıbadem Kavşağı’nda toplanarak devam ettireceğiz. Sizler, büyük Cumhuriyetimizin genç adımları, bu yürüyüşte yeriniz hazır, sizi bekliyor olacağız.


Yürüyüşün ardından Hastane Alanı’nda Kıraç şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayacağız” diye kaydetti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere ve Büyük Kadınlar kategorisinde yarışan kadınlara ödülleri verildi.