haber

Bozbey: Cumhuriyet’e sahip çıkalım

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik soruşturmaya ve gazetecilerin soruşturma kapsamında tutuklanmasına Nilüfer’den tepki yükseldi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey  Cumhuriyet Mahallesi Gazi Pazaryeri’nde Cumhuriyet Gazetesi dağıtarak tepkisini dile getirdi. Gazete dağıtımına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dilek Tez de katıldı.

 

Pazardaki esnafa ve vatandaşlara Cumhuriyet Gazetesi dağıtan Başkan Bozbey, basına yönelik her türlü baskıya karşı olduklarını belirtti. Bozbey, “Düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün kullanılmasını engelleyen tüm baskılar ortadan kaldırılmalıdır.Bu duruşumuz sadece Cumhuriyet’i değil Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak içindir” dedi.

 

“BASIN ÖZGÜR OLURSA DEMOKRASİ İŞLER HALE GELİR”

 

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik uygulamanın haksız olduğunu vurgulayan Bozbey, “Basın mensuplarının içeri alındığı bir ortamda demokrasiden söz etmemiz anlamsız. Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan bu olayın takipçisi olacağız, bunu kabul etmiyoruz. Basın ne kadar özgür olursa demokrasi o kadar işler hale gelecektir.  Tüm gazeteciler bir an önce serbest bırakılmalı. Türkiye’de basın özgürlüğüyle birlikte demokrasinin de yerleşmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Cumhuriyet bizim değerimizdir, barış, insan hakları, demokrasi, kadın hakları ve özgürlüğümüzdür. Onun için Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye kaydetti.

 

Vatandaşlara tek tek gazete veren Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’e sahip çıkalım” çağrısında bulundu.