haber

Bozbey: Cumhuriyet Mahallesi yeni projelerle daha da canlanacak

Başkan Burada projesi kapsamında her hafta makamını Nilüfer’in farklı mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu hafta Cumhuriyet Mahallesi’ndeydi.  Başkan Bozbey’i, Mahalle Muhtarı Dilek Tez, Mahalle Komitesi üyeleriyle birlikte karşıladı. Bozbey’e Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal da eşlik etti. İlk olarak Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı’na giden Bozbey,  Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’ne de ziyaret etti. Başkan Bozbey, mahallede kurulan pazarı da gezerek pazarcılarla ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Bozbey ziyaretlerin ardından Başkan Burada Karavanı’nda Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dilek Tez’i ağırladı. Mahalle Komitesi üyeleri ve azalarının da bulunduğu ziyarette Beşevler Mahalle Muhtarı Erol Yılmazer ve Ataevler Mahalle Muhtarı İsmet Taşcı da yer aldı.

Cumhuriyet Mahallesi’nin 2017 yılında farklı projelere ev sahipliği yapacağını kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çalışmaların devam ettiği Cumhuriyet Kültürevi’ni kısa sürede Nilüfer’e ve Bursa’ya kazandırmak istediklerini söyledi. Başkan Bozbey, “Cumhuriyet Kültürevi tüm kente hizmet edecek. İçerisinde kütüphane, çocuk sineması, tiyatro, bale salonları ve eğitim odalarının yer alacağı binayla ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çok yakın bir tarihte projeyi tamamlayarak kentin kültür ve sanat hayatına kazandıracağız” dedi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlık Binası’nın yer aldığı alanla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Bozbey, Muhtarlık Binası, Zabıta Karakolu ve 5 No’lu Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nin yıkılarak ilgili kurumların yer aldığı, sosyal alanların bulunduğu bir projenin Cumhuriyet Mahallesi’ne kazandırılacağını kaydetti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, FSM Gençlik Parkı ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Dilek Tez de Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarından memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Dilek Tez, Cumhuriyet Mahallesi’nin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir mahalle olması için sorunların çözümü noktasında Başkan Bozbey ile fikir alışverişinde bulundu. Başkan Bozbey, Mahalle Muhtarı Dilek Tez ile görüşmesinin ardından karavanda randevularını gerçekleştirdi ve mahalle halkıyla görüşerek sorunlarıyla yakından ilgilendi.