Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ormancı türküsünü Atatürk Kent Ormanı’na uyarlayarak tepkisini dile getirdi. Etkinlik öğle saatlerinde Atatürk Kent Ormanı’nda çok sayıda Nilüferli ve doğa dostunun katılımıyla başladı. Alana menekşeler eken katılımcılar çeşitli sloganlar atarak Atatürk Kent Ormanı’na sahip çıktı.

 

Etkinliğe nişanlısı Seden Baştimur ile birlikte katılan Başkan Mustafa Bozbey, Büyükşehir’in kentin en önemli sorunu olan ulaşım problemini çözmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu kent sizlerin sayesinde örnek oldu. Bu konuda tüm Bursalılar’ı duyarlılığa davet ediyoruz. Bunun gibi birçok alanın Orman Genel Müdürlüğü tarafından belediyelere verildiğini görüyoruz. Buraya defalarca övgüler yağdırmalarına rağmen Büyükşehir istedi diye vermelerini hazmedemiyoruz. Burada halk memnun. Burası aynı anlayışla yönetilmeli. İlgili tüm kurumları duyarlılığa davet ediyoruz,” dedi.

 

Başkan Bozbey konuşmasının ardından Ormancı Türküsü'nü Atatürk Kent Ormanı’na uyarlayarak tepkisini dile getirdi. Bozbey’in okuduğu türkünün sözleri ise şöyle:

Çıktım Misi Tepesi'ne baktım karşıya, baktım karşıya

Bay Mustafa acıyor Kent Ormanı’na

Büyükşehir gelir gelmez, alır ormanı, alır ormanı

Laf anlamaz, “Bizim" deriz, takmış kafayı

 

Aman ormancı, canım ormancı

Nilüfer’e getirdin yoktan bir acı

Aman Büyükşehir canım Büyükşehir

Nilüfer’e bıraktın yoktan bir acı

 

Kent Ormanı, Atatürk’ün ismini taşır, ismini taşır.

Bütün Bursa bu ormana akın akındır

Nilüfer’in parasıyla adeta cennet, adeta cennet

Yazık etme Büyükşehir gel de insaf et!

 

Aman Ormancı, canım ormancı

Nilüfer’e getirdin yoktan bir acı

Aman Büyükşehir canım Büyükşehir

Nilüfer’e bıraktın yoktan bir acı.”

 

Daha sonra basın açıklaması yapan Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu ise alanların birer birer ellerinden alındığını belirterek, “Önce, konserlerimizi düzenlediğimiz alanı aldılar elimizden. Özel günlerimizle ilgili yürüyüşlerimizi gerçekleştirdikten sonra sadece Nilüferlilerle değil, tüm Bursa ile buluştuğumuz Hastane Alanı’nı elimizden alıp Büyükşehir Belediyesi’ne verdiler. Şimdi Eker Park’ı istiyorlar. Şimdi Konak Yüzme Havuzumuzu istiyorlar. Şimdi 10 bin metrekare üzerindeki yatırım yapmış olduğumuz park alanlarımızı istiyorlar. Ve şimdi Atatürk Kent Ormanımızı elimizden alıp Büyükşehir Belediye’sine vermek istiyorlar. Şu an yürütmeyi durdurma kararı alındı ve mahkemenin adil davranarak Nilüferliler’in vergileriyle yapılmış ormanın Nilüferliler de kalması kararı vermesini umut ediyoruz. Yatırımları yapılıp hizmete sunulmuş olan bu yerler Nilüferliler’indir.

 

Nilüfer Belediyesi’nce işletildiği her yıl sayıları katlanarak artan araç girişleriyle işletmesi kanıtlanan, gün geçtikçe rağbet gören ve tüm Bursa’ya hizmet eden bu alanın el değiştirmesi için hiçbir gerekçe haklı ve etik olamaz. Pek çok insana istihdam sağlayan ve hiçbir kâr amacı güdülmeden işletilen Atatürk Kent Ormanı’nın el değiştirme kararını kabul etmiyoruz. Soruyoruz; Atatürk Kent Ormanı’nın el değiştirme talebine gerekçe gösterilememesinin nedeni buraya otel inşa etmek istenmesi midir? Amacı halka hizmet vermek olan bir alanın bir belediyenin elinden alınıp başka bir belediyeye verilmek istenmesinin nedeni farklı siyasi partilerden seçilmiş başkanlarının olması mıdır? Bir kez daha söylüyoruz; Nilüferliler’in vergileriyle yapılan alanlar Nilüferlilerindir. Konser yaptığımız alanlara, yüzme havuzlarımıza, park alanlarımıza ve Atatürk kent Ormanı’na uzanan eller derhal geri çekilmelidir,” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve nişanlısı Seden Baştimur da menekşe ekerken, çekilen halaylara eşlik etti. Etkinliğe CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve idari amirler de katıldı.