haber

Bozbey’den çağrı: Ertuğrul’a okul yapılması için her şey hazır

Vatandaşların, muhtarların ve mahalle komitelerinin sorunlarını yerinde inceleyerek anında çözüm üretmek ve vatandaşlarla, yaşadıkları mahallelerde bir araya gelmek için Başkan Burada karavanıyla makamını her hafta bir mahalleye taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Ertuğrul Mahallesi oldu. Esnafı ziyaret ederek sohbet eden Başkan Bozbey, hayırlı işler dileklerinde bulundu. Daha sonra Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Kaya Ali Kamber ile karavandaki makamında bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, talep ve önerileri ilgili müdürlere anında iletti. Ertuğrul Mahallesi’nde en büyük sorunun okul ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, Bursa Valiliği’ne ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

 

“YER, PROJE VE HAYIRSEVERİMİZ HAZIR”

 

Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Bölgedeki öğrencilerin, maalesef diğer mahallelerdeki okullara gitmesi en büyük sorunumuz. Mahalle halkımız, muhtarımız ve mahalle komitemiz mahalleye okul yapılması talebini bizlere iletti. Biz de sayın valimize ilgili müdürlere zaman zaman bu sorunu dile getirdik. Okul yapılması için yerimiz, hatta projemiz hazır. Bu konuda bir hayırseverimiz de var. İmzalar atıldı ancak henüz bir çalışmanın başlamamış olması, mahalle halkı açısından sorun. Sayın valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bu konuyu gündeme almalarını istiyoruz. Burada okulun bir an önce yapılarak, eğitim öğretim faaliyetine başlaması en büyük arzumuz. Yerel yönetim olarak her türlü desteği verdik, destek vermeye de devam edeceğiz.” 

 

“PROJELERİMİZLE GÜLÜMSETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Diğer sorunların da takipçisi olduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Ertuğrul Mahallemiz, yaşanabilecek mahallelerimizden bir tanesi. Konumu itibariyle zaman zaman trafik açısından sorunlar yaşanabiliyor ancak bunlar da büyük ölçüde çözümlenmiş durumda. Diğer sorunları da gidererek, mahalle halkımızın bundan sonra da gülümsemesi için projelerimizi burada uygulamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Kaya Ali Kamber de, hizmetlerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Gün boyu çalışmalarını Ertuğrul Mahallesi’nde yürüten Başkan Bozbey, çok sayıda vatandaşı da karavandaki makamında ağırladı.