haber

Bozbey’den Nilüfer Gençlik Ofisi’ne ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da yer alan tüm gençlik organizasyonlarını örgütsel bir güç haline getirerek gençlik ile ilgili yürütülen tüm proje ve faaliyetlerde gençlerin sesini duyurmak amacıyla kurulan Nilüfer Gençlik Ofisi’ni ziyaret etti. Görükle’de bulunan Nilüfer Gençlik Ofisi’nde gerçekleşen ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Nilüfer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner de hazır bulundu.

 

Başkan Bozbey’e faaliyetleri hakkında bilgi veren Nilüfer Gençlik Ofisi Sorumlusu Ramis Ceyhan, “Farklı gençlik örgütleriyle projeler paylaşmayı, ortak projeler yürütmeyi ve bu projelerin yayılmasını sağlamak istiyoruz. Yerel Yönetim Programları kapsamında gençlere belediye hizmetlerini tanıtacağız ve bu hizmetlerden faydalanmaları konusunda eğitimler vereceğiz. Belediye meclis toplantılarına gençlerin katılımını sağlayarak, gençlik hizmetleri ile ilgili söz almalarını sağlayacağız” dedi.

 

Ceyhan, Bursa gençliğinin profilini ortaya çıkarmak, sorunlarını belirlemek ve memnuniyetlerini ölçmek amacıyla da her yıl ‘Gençlik Araştırmaları Anketi’ yapacaklarını da ifade etti. Nilüfer Gençlik Ofisi’nin henüz çok yeni bir proje olmasına rağmen bireysel ve kurumsal üyelerinin olduğunu söyleyen Ceyhan, “15-29 yaş arası tüm gençler, www.nilufergenclikofisi.org adresine girip, üye formunu doldurarak üyeliğini tamamlayabilir. Ders çalışmak, proje yazmak, toplantı yapmak ve çay içmek için tüm gençleri ofisimize bekliyoruz” diye konuştu.

 

Nilüfer Belediyesi olarak gençlere yönelik birçok çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Bunların yetmediğini biliyoruz. ‘Biz yaptık oldu’ anlayışına karşıyız. Bizim yaptıklarımızla gençlerin talepleri ve beklentileri arasında büyük farklılıklar olabilir. Bu yüzden gençlerin fikirleri ve önerileri bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.