haber

Bozbey’den öğrencilere geri dönüşüm vurgusu

Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart İlkokulu öğrencileri “Yerel Yönetimler” konusunu yerinde öğrenmek için Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gelerek Başkan Mustafa Bozbey’i dinlediler.

 

Başkan Bozbey basın toplantı odasında bir araya geldiği öğrencilere hazırlanan sunumla yerel yönetimlerin işleyişlerini, görev ve sorumluluklarını anlattı. Nilüfer Belediyesi’nin tüm hizmetlerini ‘önce insan’ ilkesiyle gerçekleştirdiğini anlatan Bozbey, çocukların ulaşım, doğa, sosyal çalışmalar ve çevre gibi birçok konuda merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

 

Nilüfer Belediyesi olarak çevre ve yenilenebilir enerji konularında hassas bir kurum olduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Bizim önceliğimiz insandır. İnsan odaklı çalışmalarımızla Nilüfer halkının gülümsemesi en büyük hedeflerimizden birisidir. En fazla göç alan ilçe olarak sorumluluklarımız her geçen gün artıyor. İyi planlama ile sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Geri dönüşümde Türkiye Avrupa ortalamasının gerisinde ama Nilüfer olarak biz ileri seviyedeyiz. 1995 yılından bu yana geri dönüşebilen atıkların toplanmasıyla ilgili çalışma başlatılmış. Biz bunu ileri seviyelere taşıdık. Proje başladığından bu yana 55 milyon tonajına ulaştık. Bu noktayı ileriye götürmede halkımızın da duyarlı olması gerekir. Geleceğimiz olan sizler bu konuda duyarlı olursanız, çevre ve gelecek adına önemli bir katkı sunmuş olursunuz” dedi.

 

Bozbey konuşmasının sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler vererek günün anısına fotoğraf çektirdi.