haber

Bozbey’den öğrencilere hedef ve hayal öğüdü

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ‘Kariyer Günleri’ etkinliği kapsamında Görükle Akşemsettin İlkokulu’nda öğrencilerle buluştu. 4. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Bozbey öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladı. Çocuklara hayal kurmaları ve kendilerine hedef koymaları yönünde öğütler veren Başkan Bozbey, “Öğrenciyken de meslek hayatım da ve belediye başkanlığı döneminde de hep hayallerim oldu. 18 yılda Nilüfer ile ilgili hayallerimin birçoğunu gerçekleştirdim. Hayal kurun ve hedef koyarak başarıya ilerleyin. Hedefsiz insan başarılı olamaz” dedi.

Okulun çevreci projesi hakkında bilgilendirilen Başkan Bozbey, “Kurum olarak her zaman çevreci projelere önem verdik. 1995 yılından bu tarafa Nilüfer’de geri dönüşebilir atıklar toplanıyor. Bu konuda Nilüfer Belediyesi Türkiye’de ilk sırada diyebiliriz. Sizlerin çevre konusunda bilinçlendirilmeniz geleceğimiz adına çok önemli” diye konuştu.

Başkan Bozbey öğrencilerin talebi üzerine 600 adet bez torba hediye edeceğinin de sözünü verdi. Konuşmasının ardından Okul Aile Birliği Başkanı Aylin Yılmaz ve Okul Müdür Yardımcısı Ali Gençol, Başkan Bozbey’e teşekkür ederek çiçek verdi.

Etkinlik kapsamında okul tarafından yürütülen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ‘Coding House (Kodlama Evi)’ ve ‘Geleceğe Poşetsiz Yürü’ isimli projelerin sunumu yapıldı. Kodlama Evi projesiyle öğrencilerin problem çözme, analitik düşünme yeteneğinin arttırılması hedefleniyor. ‘Geleceğe Poşetsiz Yürü’ isimli projede ise hedef okul çağındaki çocukların genç yaşta çevre bilincinin aşılanması.