haber

Bozbey Doğanköy’de Ramazan coşkusuna ortak oldu

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen geleneksel mahalle iftarları tüm hızıyla devam ediyor. Her akşam bir mahallede düzenlenen iftarların son durağı Doğanköy Mahallesi’ydi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı Doğanköy’deki mahalle iftarında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yer aldı.  Oruç açılmadan önce masaları tek tek dolaşan Başkan Bozbey, mahalle halkının Ramazan ayını kutlayarak, tüm Nilüferlileri devam edecek iftarlara katılmaya davet etti. İftar saatine kadar Başkan Bozbey ile sohbet eden mahalle sakinleri herkesi aynı masa etrafında toplayan etkinlik için teşekkür ettiler.

Ezanın okunmasıyla birlikte de hep birlikte oruçlar açıldı, dualar edildi.

Nilüfer Belediyesi mahalle iftarlarının yanı sıra  akşamları camilerde de teravih sonrasında cemaate tatlı ikram ediyor. Bu kasmamda Tahtalı, Yaylacık ve Ürünlü camilerinde de teravih namazı sonrası tatlı ikramı yapıldı. 

Ramazan eğlenceleri sürüyor

Yaylacık’taki iftarın ardından Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler de geceye renk kattı. ‘Ramazan geldi hoş geldi, Nilüfer’e bereket geldi’ sloganıyla Doğanköy Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında kukla tiyatrosu, masal dinletileri, Karagöz-Hacivat ve pantomim gösterileri ile de Ramazan coşkusu yaşandı. Büyük küçük her yaştan mahalle halkının keyifle izlediği gösteriler Ramazan tadını yaşattı. Dilber Koç ile masal dinletisi, İlker Kılıçer ile kukla tiyatrosu, Karagöz-Hacivat ve pantomim gösterileri özellikle minikleri kahkahalara boğdu.