haber

Bozbey: Esnaf ticaretin bel kemiği

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) yönetimi,  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile  Esnaf Sarayı’nda  bir araya geldi.

Toplantıya  Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Karamık, Adil Kayaoğlu, Yalçın Işıkyıldız ve Başkan Danışmanları Ali  Karamık ve  Osman Günay’ın yanı sıra BESOB yönetimi ve oda başkanları katıldı.

Esnafın  sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda Başkan Bozbey, “Esnaf güçlüyse  bizim ekonomimizin çarkları iyi dönüyor demektir. Ama esnafın gücü zayıfladığı andan itibaren çarklar krize doğru gidiyor. AVM’lere karşı esnafın birleşmesi lazım, güçlü olması lazım. AVM’ler  pazar günleri kapalı olmalı  ya da belirli saatlere düzenleme getirilmesi gerekiyor” dedi.

Son yıllarda sokak esnafının kaybolduğunu kaydeden Bozbey, “Esnafın,  ticaretin bel kemiği olduğunu kimsenin unutmaması lazım. Bunu sağlayabilirsek hem halkın rahatlıkla alışveriş yapma imkanı  olur hem de  samimi ve insancıl duygularını  birbirleriyle paylaşarak alışveriş yaparlar  diye düşünüyorum. Bu güne kadar birçok projeyi hayata geçirdik fakat bunların yetmediğini de biliyoruz. Esnafla  arası iyi olmayan bir yerel yönetimin başarılı bir iş üretmesi mümkün değil, esnafla arası iyi olan  bir  yerel yönetim  ise başarılı olur.  Çünkü onların katkısı çok önemli” şeklinde konuştu.

Tak: Esnaf tavırdan  memnun

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey  ve Başkan Yardımcılarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren BESOB Başkanı Arif Tak da yapılan hizmetler ve esnafa gösterilen tavır  için  teşekkür etti. Tak şöyle konuştu:  “Yaptığınız hizmetler ve kazandırdığınız eserler takdire şayan,  sürekli takip ediyoruz. Nilüfer başlı başına bir şehir oldu. Nilüfer’deki hizmetler diğer ilçelerde olamaz mı diye baktığımızda biraz zor olur. Nilüfer yeni yerleşim alanı ve çalışmalar titizlikle takip ediliyor,   planlı programlı bir şekilde gelişiyor. Her yerde anlatmaya çalışıyoruz, doğru çalışan, dürüst çalışanların her zaman yanındayız Yaptığınız hizmetlere Esnaf Sanatkarlar olarak biz müteşekkiriz.  Bize gösterdiğiniz olumlu tavır  bizi memnun ediyor. Nilüfer Belediyesi’den taleplerimize hiçbir zaman “hayır”  yanıtı almadık

Nilüfer Belediyesi’nin kapısını her çaldığımızda bizlere kapılarınızı sonuna kadar açtınız ve sorunların çözümü noktasında fikir verdiniz. Dördüncü döneminizde hala ilk günkü görev aşkıyla çalışmanız ve bu hizmetleri yaparken gösterdiğiniz tavır bizleri mutlu ediyor.”